Biometrikus beszállókártyával lehetne gyorsabb a becsekkolás Két amerikai repülőtér is megkezdte a biometrikus adatokon alapuló ellenőrzések tesztelését. http://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2920/articles/20170623161736/repter-biometrikus.jpg

Biometrikus beszállókártyával lehetne gyorsabb a becsekkolás

2017. június 23. 19:35
1'
Két amerikai repülőtér, az atlantai és a denveri is megkezdte a biometrikus adatokon alapuló ellenőrzések tesztelését, így az utasok az ujjlenyomatukat használhatják beszállókártyaként és személyazonosságukat igazolására.

A teszteket végző közlekedésbiztonsági hivatal (TSA) azt vizsgálja, hogy milyen operatív és biztonsági hatásai vannak az ujjlenyomatok ilyen irányú felhasználásának. A programban részt vevő utasoktól az előjelentkezéskor levett ujjlenyomatot a TSA technológiája hasonlítja össze azzal, amit utazásnál az ellenőrzőponton vesznek le tőlük. 

Ujjlenyomat és arcszkenner: ezek lehetnek a jövő PIN-kódjai

Ha a technológia egyezést talál, akkor hozzáfér a beszállókártyán szereplő információkhoz. Az ezeket szolgáltató Secure Flight egy olyan kockázatelemző utaselőszűrő program. amely különböző utaslistákkal összehasonlítva a nevet, illetve az utasokat alacsony- és magas kockázatú csoportokra osztja még azelőtt, hogy a reptérre érkeznének.  

A TSA szerint a rendszer hosszú távon képes lesz arra, hogy automatizálja az okmányok ellenőrzését, így nem lesz szükség a beszállókártyára és a személyazonosságot igazoló dokumentumokra. A jövőben így akár a technológia maga döntheti el, hogy kiket enged be az elektronikus kapun keresztül a biztonsági ellenőrző pontokhoz. 

A Denverben és Atlantában gyűjtött adatok elemzése után döntenek arról, bevezessék-e az innovatív megoldást más amerikai reptereken is. A cég hangsúlyozza, hogy a cél az utazás, az utasok és a poggyászaik biztonságának növelése, és arra törekszenek, hogy az új és hatékonyabb biztonsági intézkedések segítségével felvegyék a versenyt a növekvő fenyegetettséggel, és mindenkit biztonsággal eljuttathassanak úti céljához.

Forrás: NFC World+

A figyelmébe ajánljuk:

Biometrikus bankkártyát tesztel a Mastercard

Az újgenerációs megoldás a chip technológiát ötvözi az ujjlenyomattal. Ezzel az innovációval a kártyabirtokosok a bolti vásárlások során biztonságosan és egyszerűen tudják igazolni személyazonosságukat.

Az arcfelismerés jövője: áldás vagy átok?

Lassan beköszönt az arcfelismerés korszaka, amikor már az ember minden lépését nyomon lehet követni a technológia segítségével. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mennyire áll készen a társadalom ezekre a változásokra?
Olvasson még a témában:

Arcfelismerés: félelmetes technológia vagy a biztonság záloga?

A különböző arcfelismerő programok fontos szerepet tölthetnek be a jövőben. Ott lesznek a reptereken, a személyi számítógépekben, a bankrendszerekben, az okostelefonokban és mindenhol máshol is. Az előrehaladt fejlesztéseknek köszönhetően az arcfelismerés történhet akár valós időben is, az adott személy aktív részvétele nélkül is.

Ön dönt: csetel vagy teker!

Hollandiában egyre növekszik a biciklizés közbeni mobilozás miatti balesetek száma, egy helyi fejlesztőcsapat okosmegoldással oldaná meg a problémát.

Okoseszközök a hackerek célkeresztjében

A kifejezetten az intelligens berendezéseket célzó kártékony programok száma elérte a 7000-et, amelyeknek több 50%-a idén jelent meg a Kaspersky Lab kutatói szerint. Világszerte több mint 6 milliárd intelligens eszközt használunk, és az emberek egyre inkább veszélybe kerülnek a digitálisan összekapcsolt életüket célzó rosszindulatú programok miatt.