Handrop – Okosfejlesztés a kézfogásokhoz A nem éppen szokványos irodai eszköz célja, hogy mérsékelje vagy megszüntesse a kéz túlzott izzadását. http://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2901/articles/20170616132157/tenyer-izzadas.jpg

Handrop – Okosfejlesztés a kézfogásokhoz

2017. június 16. 21:05
1'
A nem éppen szokványos irodai eszköz célja, hogy mérsékelje vagy megszüntesse a kéz túlzott izzadását.

A perui startup által kifejlesztett készülék megalkotását személyes érintettség vezérelte. Tony Cueva Bravo ugyanis hiperhidrózisban, azaz fokozott izzadásban szenved. A betegség például a kézfogásoknál is sok kellemetlenséggel jár számára. A 24 éves fiatalembert elsősorban az ösztönözte, hogy megkönnyítse saját és sorstársai helyzetét, így hát külön fejlesztői csapatot hozott létre, a munka eredményeként pedig megszületett a Handrop.

A narancssárga és fehér színű, íróasztalra tervezett eszköz első ránézésre egy számítógépes egérre hasonlít, a rugalmas fémfelület alatt azonban valójában beágyazott elektródák sorát rejti, és vezeték nélkül csatlakozik a felhasználó okostelefonjához. Használatához mindenképpen szükség van a kapcsolódó applikációra, amellyel meghatározható az izzadás mértéke, így a kalibrációnak köszönhetően a teljes folyamat személyre szabható.

Ezek után a probléma mértékétől függően 5 és 15 perces kezelést ajánlanak a fejlesztők. Ilyenkor a felhasználót több intenzív impulzus éri, ami ellensúlyozza azokat az idegrendszeri jeleket, amelyek a túlzott izzadási folyamatot beindítják. A készülék egyszerre csak egy kézzel használható, ami megnöveli a kezelések idejét. Az eszköz előnye viszont, hogy a beépített akkumulátorának köszönhetően bárhová elvihető.

Az ötletgazda szerint lehet, hogy mindez elsőre bonyolult folyamatnak tűnik, azonban nagy megkönnyebbülést jelenthet a hiperhidrózisban szenvedők számára. Nagyon fontos azonban, hogy egészséges emberek nem használhatják a készüléket, esetükben ugyanis ezzel károsodhatnak a verejtékmirigyek. A szakember szerint heti három alkalommal, egy hónapon át történő használattal drasztikusan csökkenthető a tenyér izzadásának mértéke, folyamatos használattal pedig akár meg is szüntethető a túlzott verejtékezés.

A hiperhidrózis egyébként egyre többeket érintő probléma, amelyre az utóbbi években több vállalat is próbált megoldást találni. A Handrop előnye, hogy használata nem olyan fájdalmas, mint a botox-kezelés, az iontoforézis gépekkel ellentétben pedig nem igényel külön kézi hangolást. Az eszköz várhatóan idén decembertől, 180 dollár körüli bevezető áron lesz majd elérhető.

Forrás: Engadget

A figyelmébe ajánljuk:

Tömegeknek segíthetnek az egészségügyi okosfejlesztések

Más cégekkel ellentétben a Samsung az idősödő népesség miatt több lehetőséget lát diagnosztizálására is alkalmas egészségügyi készülékekben, mint a robotokban. A viselhető kiegészítők például segíthetnek a betegségek korai felismerésében és a kórházon kívüli állapotfelmérésben is – számolt be róla a Readwrite.com.
Olvasson még a témában:

Emberi szívet nyomtattak a svájci kutatók

A szakemberek rugalmas anyagból, 3D-nyomtatás segítségével tudták rövid időre reprodukálni az emberi vérkeringés motorját. A mesterséges szerv hatékony alternatívája lehet a drága és körülményes átültetéseknek.

A futók többsége mobilfüggő

Átlépte a tízezret a Runaddict futóalkalmazás letöltéseinek száma, miután több száz új felhasználó telepítette az appot az NN Night Run futóverseny alkalmából. Ez nem is meglepő annak fényében, hogy egy friss felmérés szerint már minden második amatőr futó az okostelefonjával indul sportolni.