Intelligens hallókészüléket támogat az Apple Az új eszköz azon túl, hogy bizonyos esetekben képes a hallást részlegesen visszaállítani, kapcsolódik az iPhone-okhoz is. http://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3009/articles/20170727151158/hallokeszulek.jpg

Intelligens hallókészüléket támogat az Apple

2017. július 28. 13:10
4'
Az új eszköz azon túl, hogy bizonyos esetekben képes a hallást részlegesen visszaállítani, kapcsolódik az iPhone-okhoz, így például a telefonhívásokat közvetlenül a viselő fülébe irányíthatja.

Az úgynevezett cochleáris implantátum (CI) a belső fülben található szőrsejtek szerepét átvéve továbbítja a hangjeleket az agyba, gyakorlatilag helyettesítve a siketek és nagyothallók esetében rosszul működő részeket. A belső implantátumot egy külső hangprocesszor segíti, mely könnyebben cserélhető, és különböző „okos” funkciókkal is rendelkezhet. A Cochlear vállalat legújabb modellje, a Nucleus 7 például közvetlenül az iPhone-hoz kötheti a működését.

Korábban is voltak olyan hallókészülékek, melyekhez a gyártó külön applikációt fejlesztett, hogy azon keresztül lehessen az eszköz beállításait (elsősorban a hangerőt) módosítani, így például a Nucleushoz is fejlesztettek hasonlót, éppen az előző verzióhoz.

Áttörés jöhet a hallókészülékeknél – beszállt az Apple

Csak az Egyesült Államokban mintegy 50 millió ember küzd hallásproblémákkal, így az Apple általános protokollt fejlesztett ki a hallókészülékekre. Ez azt jelenti, hogy a Nucleus 7 megvásárlása után nincs szükség külön applikáció letöltésére, az iPhone belső menüjéből külön elérhető egy „hallókészülékek” menüpont, mely könnyen párosítja a két eszközt.

Ezután a telefon segítségével állítható a hallókészülék hangereje, de közvetlenül a fülbe továbbítja az értesítéseket és a telefonhívásokat is.  A Bluetooth segítségével csatlakozó szerkezet ráadásul nagyobb akkumulátorral rendelkezik, mint elődje, mindemellett pedig sokkal kisebb és könnyebb is, így alkalmas lehet kisebb gyerekek számára is.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) júniusban adta meg az engedélyt az orvosi célú eszköz forgalomba hozatalára. Chris Smith, a Cochlear vezérigazgatója szerint az új modell teljesen új élményeket biztosíthat a hallássérültek egy része számára, akár olyanokat, melyet korábban egyáltalán nem volt lehetőségük megtapasztalni. Példaként említette a jó minőségű sztereó zenehallgatást vagy az iPhone-nal való videotelefonálást.

Forrás: TechCrunch

A figyelmébe ajánljuk:

Hatalmas lehetőségek a digitális egészségügyben

A digitális fejlesztések iránti érdeklődés világszerte exponenciális mértékben nő. Annyi már így az év első felén túl leszögezhető, hogy a szektorban korábban szokatlan méretű beruházások zajlottak. Az új megrendelések mellett eltörpülnek a korábbi megegyezések, hiszen egyre több befektető ismeri fel az ágazat átalakításában rejlő potenciált.
Olvasson még a témában:

Emberi szívet nyomtattak a svájci kutatók

A szakemberek rugalmas anyagból, 3D-nyomtatás segítségével tudták rövid időre reprodukálni az emberi vérkeringés motorját. A mesterséges szerv hatékony alternatívája lehet a drága és körülményes átültetéseknek.

A futók többsége mobilfüggő

Átlépte a tízezret a Runaddict futóalkalmazás letöltéseinek száma, miután több száz új felhasználó telepítette az appot az NN Night Run futóverseny alkalmából. Ez nem is meglepő annak fényében, hogy egy friss felmérés szerint már minden második amatőr futó az okostelefonjával indul sportolni.