Skóciában is hódít a kínai mobilfizetés A WeChat közösségi oldal részeként működő mobilfizetés nem csak Kína területén érhető el. http://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2954/articles/20170711121744/skocia-mobilfizetes.jpg

Skóciában is hódít a kínai mobilfizetés

2017. július 11. 12:40
2'
A WeChat közösségi oldal részeként működő mobilfizetési szolgáltatás nem csak Kína területén érhető el, és sokkal több felhasználója van világszerte, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk.

A cég folyamatosan terjeszkedik: januárban Ausztráliában, májusban az Egyesült Államokban jelentek meg, illetve ugyanebben a hónapban jelentették be a szolgáltatás kiterjesztését a világ 20 másik országára is.

A WeChat és a hozzá kapcsolódó mobilos fizetési lehetőség leginkább az egyre növekvő számú kínai turista miatt fontos világszerte. A külpolitikai nyitás miatt az utóbbi években a távol-keleti ország lakói könnyebben utazhatnak a világ számos országába, ahol most már az otthon is használt mobilfizetési szolgáltatás segítségével is rendezhetik a szállást, a vásárlásaikat vagy akár az éttermi vacsorát.

SMS-től az NFC-ig – Mobilfizetés lépésről lépésre

Legutóbb a királyi edinburghi katonai ceremónián való bevezetésről szóltak a hírek. Az augusztusi skóciai eseményen rendszerint a brit királyi család tagjai is megjelennek, de a látványosság rengeteg turistát is vonz.

Az NFC World összegzése szerint az elmúlt két évben csaknem 90%-kal több kínai látogató vett részt az eseményen, így rájuk való tekintettel már a WeChat-en keresztül is lehetőség lesz a jegyvásárlásra, a szuvenírek megvételére és más szolgáltatások igénybevételére. 

David Allfrey dandártábornok, a katonai parádé vezetője megjegyezte, hogy a szolgáltatás előnyei egyszerűbbé teszik a kommunikációt a jelenlegi és a jövőbeni látogatóikkal.

A mobilfizetés elterjedése nagyrészt nem a technológián múlik, hanem a fogyasztók befogadóképességén, toleranciáján, illetve a megszokásokon – amihez egy ilyen nagy eseményen való jelenlét is pozitívan járul hozzá.

Forrás: NFC World+

A figyelmébe ajánljuk:
Olvasson még a témában:

Tarol az Apple Pay

A korszerű mobilfizetési rendszeren keresztül lebonyolított tranzakciók száma mintegy 450 százalékkal emelkedett éves szinten április végéig.

Íme, a mindentudó okosgyűrű

A Token új eszköze a beépített NFC-modulnak köszönhetően szinte bármit helyettesíthet: bankkártyát, kulcsot, jelszavakat, a biometrikus azonosítás pedig a biztonságot is garantálja.