A drónok új időszámítást jelentenek a mezőgazdaságban

Kapcsolódó cikkek

A drónok új időszámítást jelentenek a mezőgazdaságban

A drónok új időszámítást jelentenek a mezőgazdaságban

agrár

1 perc

A kanadai Draganfly drónfejlesztő társaság Commander Ag-Pro csomagját kifejezetten az agráriumnak szánják.

A program keretében a MicaSense RedEdge-MX multispektrális szenzor és a Draganflyer Commander drón (UAV) egyesítésével nyújtanának segítséget a a növénytermesztés értékeléséhez, az öntözés monitorozásához és a termelés optimalizálásához.

Drew Baustian, a MicaSense üzletfejlesztési igazgatója úgy véli, mindez kivételes lehetőséget jelent a professzionális multirotoros és multispektrális megoldásokat keresők számára. Előbbi magukra a drónokra utal, mivel gyakorlatilag minden ilyen repülő szerkezet multirotoros gépnek számít. Ezeket az jellemzi, hogy az irányváltoztatást a motorok fordulatszámának szabályzásával végzik el. A drónokba integrált multispektrális kamerákkal pedig könnyedén nyomon követhető a növények állapota.

Cory Baker, a Draganfly termékmenedzsere hozzátette, évek óta dolgoznak együtt a MicaSense kamerák fejlesztőivel. Ennek eredményeképpen a MicaSense-portfólió bármelyik nagy teljesítményű szenzora intergrálható cégük drónjaiba.

Ahogyan az a kapcsolódó közleményből is kiderül, a csomag különösen ajánlott azon esetekben, ahol a pilóta nélküli repülők használatakor fontos szempont a hosszú repülési idő, a részletes képfelbontás és pontosság, valamint a lehető legmagasabb szintű  adatbiztonság.

A Commander Ag-Pro csomag minden egyes elemét (tehát magát a drónt, a szenzort és a kontrollert) Észak-Amerikában gyártják és fejlesztik. A szerkezet egyszerre pehelysúlyú és strapabíró, valamint könnyedén szállítható. A rendszert nemcsak cégeknek, hanem önkormányzatoknak is ajánlják.