Eljött a digitális fafaragás időszaka

Eljött a digitális fafaragás időszaka

Eljött a digitális fafaragás időszaka

agrár

4 perc

A „Handibot”-tal a megmunkálási folyamatok sokkal egyszerűbbé válnak.

A ShopBot amerikai gépgyártó az alapanyagokat feldolgozó szerszámok és gépi eszközök modernizálását célozta meg. Az univerzális gépek a háromdimenziós vágásokat egyszerűsítik le: egy számítógépes vezérlésű szoftverrel ugyanis a fa, műanyag és alumínium nyersanyagok megfaragása és kezelése pontosabbá és előre megszerkeszthetővé válik.     

Az eszköz két fontos előnnyel bír a piacon lévő hasonló termékekhez képest. Elsősorban jelentősen kisebb a mérete, mint a konkurens gépeké, így mozgatása is sokkal egyszerűbb. Korábban a megdolgozni kívánt alapanyagokat kellett a gyártelepre vinni, ami például a hatalmas farönkök esetében komoly kihívást jelentett.

A Handibot eszközt azonban bárhova el lehet vinni, így a megmunkálási folyamatok sokkal egyszerűbbé válnak. Emellett a szoftver letöltése hasonlóan működik, mint más alkalmazásoké: egy okostelefonnal vagy tablettel is egyszerűen kezelhető a készülék.

A Shopbot alapítója, David Bryan szerint a termék nagymértékben segítheti a nyersanyagok feldolgozását, amely az egyszerű lyukfúrástól kezdve az alumíniumból készült virágok elkészítését is lehetővé teszi.

Forrás: Shopbottools.com / Kickstarter.com