Ipari internet: megéri az IIoT-be fektetni

Kapcsolódó cikkek

Ipari internet: megéri az IIoT-be fektetni

Ipari internet: megéri az IIoT-be fektetni

agrár

1 perc

A Navigant Research előrejelzése szerint az Ipari Dolgok Internetéhez köthető eszközökből, szoftverekből és szolgáltatásokból származó bevétel 2027-re akár az 1 billió dollárt is meghaladhatja.

Az amerikai piackutató cég átfogó piaci elemzést végzett, amelyben kiemelt figyelmet kaptak a kulcsfontosságú piaci tényezők és technológiák, valamint a szabályozási keretek is. A jelentés arra is kitér, hogy bár első hallásra az ilyen típusú megoldások kissé bonyolultnak tűnhetnek a „hagyományos” eszközökhöz és módszerekhez szokott IT-szakembereknek, idővel azonban minden szempontból jelentős hasznot hozhatnak.

Neil Strother, a Navigant Research vezető elemzője elmondta, egyre több vállalat fordul az Industrial Internet of Things (IIoT) típusú megoldások felé. Egyre többen ismerik fel, hogy az ipari internet alkalmazásával oly módon csökkenthetők a működési költségek, hogy eközben az adott termék vagy szolgáltatás értékesítése szinten tartható.

Elkerülhetetlen a gyártás digitalizációja

A téma aktualitását mutatja az is, hogy a Technavio tanulmányában foglaltak szerint a mezőgazdaságban is nagy hasznát lehet venni a különféle „okos” technológiáknak. Ezen innovációk segítségével növelhető a termelés, valós időben követhető nyomon a kapcsolódó gépek működése, valamint látványosan javítható az ellátási lánc hatékonysága.

Az elemzés szerint az agrárgazdálkodás globális IoT-piaca 2017 és 2021 között mintegy 11%-kal is bővülhet. Ennek egyik fontos pillére, hogy egyre több megoldás biztosítja majd a távolról történő megfigyelést, viszont a másik oldalon komoly problémákat okozhat a szántóterületek hiánya és a népesség növekedése.

Forrás: IoT Tech News