Kutyául is érthet az okos nyakörvvel

Kapcsolódó cikkek

Kutyául is érthet az okos nyakörvvel

Kutyául is érthet az okos nyakörvvel

agrár

2 perc

A Voyce segítségével új szintre emelhető a kutya és a gazdája közötti kapcsolat. Olyan információkat tudhat meg a házi kedvencéről, ami korábban elképzelhetetlen lett volna.

A Voyce gyakorlatilag elektromos nyakörvként működik, amelynek működése a felfedezésre, a tanulásra és a megosztásra épül. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a nyakörv használatával a „gazdik” nyomon követhetik a kutyájuk egészségi állapotát, viselkedését, és az alapvető élettani funkciók mellett más aktivitási indikátorok mérésére is van lehetőség.

Trendek, tippek

A nyakörv az adatok alapján trendek vizsgálatára is képes, és kétségtelenül többet nyújt, mint egy egyszerű pillanatfelvétel – ígérik az amerikai i4C Innovations fejlesztői. Előnye egyrészt abban rejlik, hogy a házi kedvenc aktivitási szintjéről, a pihenési fázisairól, a szívveréséről, a légzéséről, de az elégetett kalóriákról is folyamatos visszajelzést ad. A részletes információk segítségével pedig az esetleges betegségek is könnyebben előrejelezhetőek. A kutyatulajdonosok ráadásul ajánlásokat is kaphatnak az értékek függvényében.  

Az eszköz akár a kutyanevelésben is segíthet, hiszen például a kutya igényeinek megfelelően ajánl ösztönzőket és egyéb hasznos tippeket. Ezáltal könnyen és játékosan történhet a tanulás, miközben egyre szorosabb kapcsolat alakul ki kutya és ember között.

A megosztás funkció is rendkívül hasznos

Ennek a segítségével ugyanis a közösségi oldalon lévő ismerősök elkápráztatása mellett, szükséges esetén az állatorvossal is azonnal lehet konzultálni, aki a mért adatok alapján pontos képet kaphat a kutya állapotáról.