M2M az élelmiszeriparban: nyomkövető szerelhető a paradicsomra?

M2M az élelmiszeriparban: nyomkövető szerelhető a paradicsomra?

M2M az élelmiszeriparban: nyomkövető szerelhető a paradicsomra?

agrár

2 perc

A machine-to-machine technológia számos előrelépést hozhat az élelmiszeriparban is, például jelentősen csökkenthetőek a hibás vagy lejárt szavatosságú termékek miatti károk.

Ki tudja, a világ hány táján fordult meg a paradicsom, amit a boltban veszünk? Hol járt a narancs, a banán vagy a paprika, mire a sarki fűszereshez ért? Az élelmiszeripar termékeit – főleg a fogyasztók számára – nem egyszerű vagy még lehetetlen nyomon követni.

A megoldás a valós idejű adatgyűjtés

Az élelmiszeripar felhasználói és viszonteladói megkövetelik az iparágban használt információk gyors és könnyű átláthatóságát, legyen szó a szavatossági idő nyilvántartásáról, a hatékony logisztikai tervezésről vagy a szállítás közben felmerülő problémák áthidalásáról. Ehhez valós idejű, azonnal feldolgozható adatgyűjtésre és feldolgozásra van szükség.

Ezt is olvassa el! Földművelés okosan – Új távlatok a mezőgazdaságbanAz M2M-technológia leveszi a gondot a piaci szereplők válláról. Az adatfeldolgozást ugyanis jelentősen megkönnyíthetik a különböző innovatív eszközök, új applikációk vagy a már meglévő mobil- és internethálózatok új felhasználási módjai. Nemcsak a logisztikai problémák oldhatók meg a gépek, eszközök közötti kommunikációval, de nagyban csökkenthetőek a hibás vagy lejárt szavatosságú termékek okozta kiesések is.

Az új technológiák hatékony összehangolásával egyetlen gombnyomással az adott vállalat bármikor megtalálhatja a szállítmányát a világ bármely pontján. De egy okos kis szerkezet számot adhat többek között a termékek hőmérsékletéről vagy a környezeti viszonyokról (mint például a páratartalom vagy a légszennyezettség), ezzel garantálva, hogy az áruk megfelelő állapotban kerüljenek a polcokra és a fogyasztókhoz.

Forrás: Connected World