Már a sajtkészítésbe is betört a Dolgok Internete

Kapcsolódó cikkek

Már a sajtkészítésbe is betört a Dolgok Internete

Már a sajtkészítésbe is betört a Dolgok Internete

agrár

2 perc

A Bega Cheese szenzorokkal hálózza be a tejipari ellátási láncot.

Az ausztrál vállalat új, IoT-szolgáltatása valós idejű adatokon keresztül kapcsolja össze a termelőket, a szállítmányozókat és a raktározását végzőket, valamint a feldolgozóüzemeket.

A projektnek egy új, alacsony költségű, minőségmonitorozó szenzor fejlesztése mellett részét képezik már létező, időjárás- és közlekedésalapú okoseszközök is. A közös munkába bekapcsolódik a német Software AG és az ausztrál Swinburne Műszaki Egyetem is.

Az ASX ausztrál tőzsdén jegyzett tejipari vállalat azt tervezi, hogy az eszközök adatait összekapcsolja a német cég Cumulocity IoT-platformján alapuló dinamikus kiválasztási, ütemezési és monitoring rendszerével.

A rendszer monitorozza a tejtermelés mennyiségét befolyásoló tényezőket, ennek révén pedig optimalizálható a szállítás időzítése. A fejlesztés egyben azt is figyeli, hogy a beszállítást és az elosztást végzők mennyire képesek alkalmazkodni az új megoldásokhoz.

A szakemberek a tej mennyiségét és minőségét előrejelző gépi intelligencia tanítását hosszú távú historikus adatokkal végzik. Az IoT-rendszertől azt is várják, hogy hatékonyabbá teszi a tervezést és az erőforrás-menedzsmentet, ami csökkenti a szállítási és disztribúciós költségeket.

Az eredetileg mezőgazdasági szövetkezetként alakult vállalat azt reméli, hogy a közös fejlesztés révén nagyobb piaci részesedést érhet el a prémium termékek piacán, ami növeli mind a cég, mind a beszállítók versenyképességét.

A projekt kiegészíti a gyárban megvalósult, kimagasló szintű automatizálást és gépesítést, ami évente több mint 107 tonna élelmiszeripari termék előállítását teszi lehetővé.

Forrás: