Mezőgazdasági drónok és új szolgáltatások a DJI-től

Kapcsolódó cikkek

Mezőgazdasági drónok és új szolgáltatások a DJI-től

Mezőgazdasági drónokat és új szolgáltatásokat mutatott be a DJI

agrár

2 perc

A dróntechnológiában piacvezető pozícióra pályázó cég két új repülő szerkezete mellett egy friss kezdeményezést is ismertetett. A kínai DJI újabb programja keretében fejlesztéseivel a természeti katasztrófák és a mentési munkák helyszínére elsőként érkezőket támogatja.

A mezőgazdaságot is célba veszik

Az elmúlt évben a főleg vállalkozásokkal és a kormányzati szervekkel együttműködő vállalat most az agrárium felé is nyit. Terveik szerint könnyen kezelhető eszközöket kínálnak az agrártermelés hatékonyabb és környezetbarátabb menedzselésére.

Új drónjuk – állításuk szerint – a világon az első, teljesen integrált multispektrális képalkotásra képes repülő szerkezet, amely hatékonyabbá teheti a talajhasználatot. Másik gépük, az Agras T16 pedig a szántóföldek műtrágyával és rovarirtószerrel való permetezését segíti.

Vegyes fogadtatás

A katasztrófák, balesetek helyszíni segítésében a vállalat korábban kiválasztott amerikai partnerekkel dolgozik. Az együttműködés keretében a területre érkező állami és helyi közbiztonsági szervezeteket eszközökkel és szoftverrel látják el. A DJI korábban már mind állami, mind önkéntes szervezetekkel – mint például a Los Angeles-i tűzoltósággal vagy egyes seriffi hivatalokkal – kapcsolatba került. A szolgáltatások elosztását és menedzselését a FlyMotion és az Axon végzik.

A partnerségek annak ellenére folytatódnak, hogy az Egyesült Államok katonai vezetése biztonsági aggályokat fogalmazott meg a cég drónjaival szemben, és 2017-ben tiltólistára tette azokat. Bár a tiltás folyamatosan érvényben van, a katonaság egyedi beszerzések révén azóta is vásárol belőlük. Az ország védelmi és hírszerzési hivatalnokai is többször hangot adtak aggodalmuknak; szerintük a kínai készülékek használata nemzetbiztonsági fenyegetettséget jelenthet.

A DJI közbiztonság iránt növekvő elkötelezettségét emelte ki a cég ezzel a területtel foglalkozó igazgatója. Romeo Durscher elmondta, jelenleg mintegy 900, életvédelmi tevékenységet folytató amerikai szervezet használja munkájához a drónjaikat. A szakember kihangsúlyozta, hogy a pilóta nélküli repülő szerkezetek szeptember végéig világszerte legalább 278 embert mentettek meg a kritikus helyzetekben. A dróntechnológia emellett csökkenti a természeti katasztrófák helyszínén az elsőként segítséget nyújtók életét fenyegető kockázatokat.

Hétköznapi és rendkívüli szituációk

A program keretében kiosztott eszközök és szoftverek között szerepelnek a kínai dróncég legújabb fejlesztései is, mint például a Matrice 200 és a Mavic 2 Enterprise sorozatú drónok, kiegészítők és akkumulátorok. Megtalálhatók köztük különféle kamerák, FlightHub drónflotta-menedzselő szoftver, valamint a repülőgépek irányítására és az engedély nélkül berepülő drónok detektálására, ártalomcsökkentésére szolgáló AeroScope is. Szükség esetére a technológia használatának hatékonyságát növelő technikai támogatást, szervizszolgáltatásokat és munkaerőt is nyújt a szervezeteknek a társaság.

Forrás: