2025-re már az utakon látná az önvezető autókat a Huawei

Kapcsolódó cikkek

2025-re már az utakon látná az önvezető autókat a Huawei

2025-re már az utakon látná az önvezető autókat a Huawei

autó

1 perc

A vállalat a versenyelőny biztosítása miatt minél hamarabb pályára lépne.

Az mára egyértelműen látszik, hogy egyre forróbb a helyzet, sok technológiai óriáscég – például az Apple, az Amazon és a Google – is be szeretne törni az önvezető gépjárművek piacára. Nincs ez másként Kínában sem, ahol a többi között a Baidu és az Alibaba is tesztelt már autonóm gépjárműveket, köztük nagyobb távolság megtételére alkalmas tehergépkocsikat és helyi szintű szállítást végző kisteherautókat is.

Egy ipari konferencia során pedig a Huawei is bejelentette színre lépési szándékát. Wang Jun, a vállalat „okos” járművekért felelős részlegének vezetője elmondta, fejlesztőcsapatuk célja, hogy 2025-re már valódi sofőr nélküli személygépkocsikkal rukkolhassanak elő.

Ugyanakkor a társaság a Donald Trump által velük szemben alkalmazott szigorú szankciók miatt mindenképpen speciális helyzetben van. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az új amerikai elnök, Joe Biden is követte elődje példáját. Sőt, gyakorlatilag további szigorításokat eszközölt a céget érintő korábbi licencmegállapodások tekintetében.

Mivel az IoT Tech News cikke szerint a helyzet várhatóan a közeljövőben sem fog változni, így a Huawei számos partneri együttműködést alakított ki különféle autóipari cégekkel. Az elmúlt egy évben olyan vállalatokkal kerültek üzleti kapcsolatba, mint a Guangzhou Automobile Group, a Chongqing Changan Automobile és a BAIC Group – és ez csak néhány példa a sok közül.

Forrás: