A Porsche is beszállhat a személyszállító drónok fejlesztésébe

Kapcsolódó cikkek

A Porsche is beszállhat a személyszállító drónok fejlesztésébe

A Porsche is beszállhat a személyszállító drónok fejlesztésébe

autó

1 perc

Az Automobilwoche szaklap szerint a német autógyártó is nyitott a drónok felé, és nemsokára talán már a dizájnról az első vázlatok is napvilágot látnak.

Valószínű, hogy a gép irányításának nagy részét – hasonlóan a többi, fejlesztés alatt álló drónéhoz – leginkább az automata rendszer végzi majd, így a használatához nem kell pilótaengedély.  

Detlev von Platen kereskedelmi vezető a lapnak adott interjúban elmondta, hogy a repülő autó fejlesztésének lenne értelme. Hozzátette: autóval a Zuffenhausen-i gyárból a stuttgarti repülőtérre legalább fél óra az út, ez „légi járművel” csupán három és fél perc lenne. 

Az Engadget szerint mindenesetre különös, hogy pont a Porsche lehet a következő, amely beszállhat a fejlesztésekbe. Szerintük a gyártó eddigi vásárlói általában a kormánykerék szerelmesei, márpedig egy automatikus drónnal való utazásnál a „vezetőnek” jó esetben nem sok feladat jut.

A cikk nem tartja kizártnak, hogy erős a vállalaton a nyomás, és ehhez köze lehet annak is, hogy nagy vetélytársként a Daimler beállt a drón-helikopter fejlesztő Volocopter mögé, míg a Volvo anyacége a Terrafugia repülőautós startupot vásárolta meg. Sőt, a Porsche tulajdonosa, a Volkswagen is lépett már, olasz tervezőcége az Airbus-szal állt össze, és együtt valósítják meg a Pop.Up repülőautó-koncepciót.