A Vodafone-t választotta a TomTom

A Vodafone-t választotta a TomTom

A Vodafone-t választotta a TomTom

autó

4 perc

A TomTom a navigációs rendszerük fejlesztéséhez veszi igénybe a Vodafone hálózatát.

Az 1991-ben alapított, elsősorban útvonaltervezéssel foglalkozó TomTom többi között hordozható navigációs eszközeiről (PND) és a személyes tervezést segítő okostelefonos programjáról (PDA) ismert. A vállalat mára több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztat Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában.

A cég sikerének kulcsa az innovatív megoldásokban rejlik, céljuk, hogy a Vodafone Machine-to-Machine területen szerzett rutinjának segítségével európai versenyelőnyre tegyenek szert. A két nagyvállalat más területeken már 2006 óta dolgozik együtt.

A navigációs piacon is rendkívül kiélezett verseny zajlik, több mint 100 márka kínál navigációs eszközöket. A TomTom úgy kívánja megőrizni piacvezető pozícióját, hogy olyan rendszert fejlesztett ki, amely a felhasználó okostelefonjának követésével biztosítja a valós idejű közlekedési információkat.

A TomTom Traffic a nemzetközi lefedettséget biztosító Vodafone hálózatán keresztül működik. A szolgáltatás a kinyert adatok alapján megmutatja a lehető legjobb és leggyorsabban bejárható alternatív útvonalat.

Harold Goddijn vezérigazgató a fejlesztés előzményeiről elmondta: „ügyfeleink gyakran jelezték, hogy nem a leggyorsabb útvonalat ajánljuk nekik az úti céljaik eléréséhez. Így mindenképpen új megoldást kellett találnunk. Itt jött a képbe a Vodafone, ahol nagy lelkesedéssel fogadták a feladatot, hogy valami egészen új dolgot hozzunk létre – olyat, ami az egész társadalom javát szolgálja.”

A TomTom HD Traffic alkalmazás több millió felhasználó közlekedési adatai alapján nyújt segítséget az egyes országokban. A fejlesztéseket természetesen alapos tesztelési folyamat előzte meg. A társaság célja az volt, hogy egy olyan megbízható – és akár a váratlan helyzetekkel is kalkuláló – rendszert hozzon létre, amelyben a felhasználót nem érhetik kellemetlen meglepetések, és előre tudja, hogy mikor ér a célállomásra.

A kapcsolódó szolgáltatások egyetlen nemzetközi Vodafone SIM kártyával elérhetőek megfizethető áron – a világ 34 országában.