Az Audi is betársult a Pop.Up koncepcióba

Kapcsolódó cikkek

Az Audi is betársult a Pop.Up koncepcióba

Az Audi is betársult a Pop.Up koncepcióba

autó

2 perc

Már megszokhattuk, hogy a Genfi Autószalonon is rendszeresen bemutatnak a cégek különböző szuperautókat és meghökkentő fejlesztéseket. Az idei rendezvény egyik különlegessége az Italdesign, az Airbus és az Audi együttműködéséből született Pop.Up Next repülőautós koncepció.

A már tavaly bemutatott Pop.Up kibővült a moduláris repülő-vezető rendszer Audi által fejlesztett elemeivel. A német cégnek az elektromos- és önvezető járművekkel való tapasztalata „okosabbá” tette a tanulmányautót, az Airbus pedig finomított a quadkopter tetején.

Az olasz dizájncég segítségével oldották meg, hogy a kétüléses utaskapszula könnyebben váltson a földön használt kerekek és a repüléshez szükséges rotorok között. Maga az utasmodul egyébként olyan, mint egy megerősített pilótafülke, amelynek hatalmas, szinte teljesen üveges ajtajai megkönnyítik a ki- és beszállást.

A kapszula saját akkumulátorral rendelkezik, amely a használat során együttműködik a görkorcsolyához hasonló földi egység vagy a drónnak látszó repülő modul nagyméretű akkumulátoraival.

A TechCrunch újságírója kiemelte, hogy a formatervezés gyakorlatilag kiküszöböli a guruló és egyben repülő járművek landolásával kapcsolatos problémákat. Kérdés, hogy a jármű – vagy a hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülő konkurens PAL-V – „vezetéséhez” vajon milyen gyakorlat, esetleg milyen papírok kellenek?

Ennek megválaszolására az egyelőre kutatás-fejlesztési fázisban lévő Pop.Up Next-nek még van ideje. Ahhoz, hogy piacra kerülhessen, az Italdesign-Airbus-Audi koncepciójának sokat kell fejlődnie. Addig viszont a repülő autó jól mutatna az akciófilmek üldözős jeleneteiben.