Az Óbudai Egyetem sikere az autonóm járműépítő versenyen

Az Óbudai Egyetem sikere az autonóm járműépítő versenyen

Az Óbudai Egyetem sikere az autonóm járműépítő versenyen

autó

1 perc

Nemrég rendezték meg a „Go-kart, Go-Bosch!” verseny döntőjét, amelyen az Óbudai Egyetem csapata a „hatékony go-kart” kategóriában első helyen végzett.

Végéhez érkezett a Robert Bosch Kft. által szervezett hároméves projekt. Az utolsó, 2015/2016-os évben három kategóriában mérhették össze tudásukat a hazai felsőoktatási intézmények csapatai.

A „hatékony go-kart” verseny szakmai tartalmába tartozott az intelligens vezető-támogató rendszer, az e-gázpedál, az e-kormányzás, az e-motorvezérlés, a gyorsulás-lassulás optimális vezérlése, az e-hátramenet, a vegyes, illetve hibrid hajtás, a fékezéskor rekuperatív akkumulátortöltés, valamint a villamosenergia-rendszer menedzsmentje.

Tavaly az Óbudai Egyetem csapatának stratégiai célkitűzése az volt, hogy mindhárom versenykategóriában indul, és ez meg is valósult. A hallgatók által épített gokart az intelligens és az autonóm versenyfeladatok végrehajtására is képes volt.

A Safety Kart elnevezésű csapat a többi csoporthoz képest kis létszámú volt. A tagok az elmúlt években összekovácsolódtak, és igazi innovatív, tervezői csapattá váltak.

A döntő csúcspontjának a gokartverseny számított. A középdöntő egyik futamában Mészáros Ábris pilóta az első helyen végzett a csoportjában, majd a döntőben a második helyet szerezte meg a tízcsapatos mezőnyben.