Az önvezető kiszállításban lépne nagyot az Amazon

Kapcsolódó cikkek

Az önvezető kiszállításban lépne nagyot az Amazon

Az önvezető kiszállításban lépne nagyot az Amazon

autó

1 perc

A terjeszkedés célpontja a Zoox. A startup a teljes autonómiára törekszik, és a mobilról rendelhető robottaxis szolgáltatás fejlesztésében utazik.

Előrehaladott tárgyalásokat folytat az Amazon egy autonóm technológiát fejlesztő, kaliforniai cég felvásárlásáról – idézte a The Wall Street Journal értesülését a Bitport. A 2014-ben alapított startup eddigi pályafutása alatt csaknem egymilliárd dollárnyi finanszírozást kapott a befektetőktől.

Az e-kereskedelmi óriás profiljából adódóan nem meglepő, hogy kiemelten foglalkozik az áruszállítás hatékonyságának javításával. Emellett beszálltak több önvezetéssel foglalkozó vállalkozás finanszírozásába is, ilyen például a gépi tanuláson alapuló, logisztikai ökoszisztémát fejlesztő Aurora. Emellett a Forddal közösen az Amazon a legnagyobb befektetője az elektromos pickupokat fejlesztő Riviannak.

Az Amazon időzítése érthető, ha azt nézzük, hogy a koronavírus-járvány és a nyomában látható gazdasági válság következtében most jó áron „be lehet vásárolni”. Ahogy sok más startup, a Zoox sincs a legjobb helyzetben, például arra kényszerültek, hogy munkavállalóik tizedét elküldjék.