CES 2019: fókuszban a közlekedés jövője

Kapcsolódó cikkek

CES 2019: fókuszban a közlekedés jövője

CES 2019: fókuszban a közlekedés jövője

autó

2 perc

A tech világ csúcsrendezvényén a központi fejlesztési témák között lesznek az önvezető autók és a drónok is.

Ennek megfelelően Elaine L. Chao, az Amerikai Egyesült Államok közlekedési minisztere tartja majd a show egyik nyitóelőadását, míg John Krafcik, a Waymo vezérigazgatója a top technológiai vezetők vacsoráján mond majd beszédet.  

A 2019. január 8-11. között megrendezésre kerülő CES csaknem 260 ezer négyzetméternyi kiállítási területén 4500 nagyvállalat és startup mutatja majd be innovációit a világ minden tájáról. A szervezők több mint 180.000 látogató részvételét várják 155 országból.

A kiállítási- és konferencia programban helyet kap a többi közt az 5G, az okosvárosok, az önvezető járművek, a kriptovaluták, a viselhető okoseszközök, a virtuális- és kiterjesztett valóság, a 3D nyomtatás, a drón- és robottechnológia, a mesterséges intelligencia vagy éppen az esport is.

Robotjárművek földön és levegőben

Az amerikai közlekedési miniszter január 9-én tartja majd meg nyitóelőadását, A mobilitás új forradalma címmel. Ennek keretében a drónok és az önvezető technológia jövőjét elemzi majd, illetve azt, hogy ezek a technológiák hogyan forradalmasítják a közlekedést.

Johna Krafcik, a Waymo vezérigazgatója pedig a Leaders in Technology Dinner eseményen tart majd nyitóelőadást a CES keretén belül. Ezen a zártkörű, meghívásos rendezvényen több mint 600 politikai vezető, top technológiai vezető és vállalkozó vesz majd részt.

A Waymo a Google önvezető üzletágából nőtte ki magát. A cég mára már több mint 15 millió kilométernyi önvezető jármű tesztelésen van túl, és olyan autóipari óriásokkal működik együtt, mint a Jaguar Land Rover, a Fiat Chrysler Automobiles, a Lyft, az Avis, vagy az AutoNation.