CES 2020: alkalmazásfejlesztői programot indít a Byton

Kapcsolódó cikkek

CES 2020: alkalmazásfejlesztői programot indít a Byton

CES 2020: alkalmazásfejlesztői programot indít a Byton

autó

1 perc

A verseny keretében az M-Byte SUV óriáskijelzőjét kell felturbózni.

A kínai székhelyű startup talán legismertebb fejlesztése az igencsak grandiózus megjelenésű M-Byte SUV. A városi terepjáró sorozatgyártása a tervek szerint idén tavasszal indul, az első vásárlók pedig nyáron már hozzá is juthatnak autóikhoz. Az akkumulátoros-elektromos gépjárműben 48 hüvelykes, gyakorlatilag a teljes műszerfalat beterítő, óriási digitális képernyő található. Ezen felül számos más kijelzőt is integráltak több helyre „elszórtan” a járműbe.

A különleges képernyőre a gyártó is minden lehetséges módon is felhívja a figyelmet. Nincs ez másképpen az ide Las Vegas-i CES technológiai kiállításon sem. A Byton ugyanis már a rendezvény hivatalos kezdete előtt bejelentette, hogy alkalmazásfejlesztői programot indít. A cél olyan applikációk létrehozása, melyek révén még inkább kihasználhatók az óriáskijelző előnyei, és az okoseszköz interaktív és értékes felhasználói élményt nyújthat a járműben utazóknak.

Jeff Chung, a társaság digitális mérnöki fejlesztésekért felelős alelnöke elmondta, a vállalat az első perctől tisztában volt azzal, hogy partnerekre lesz szüksége. „Az egyedülálló felhasználói felülete kihívást és lehetőséget jelent a fejlesztőknek egy eddig soha nem látott, autóba épített élmény megvalósítására” – tette hozzá.

A Byton jelenleg olyan cégekkel dolgozik együtt, mint az Access, az AccuWeather, az Aiqudo, a CloudCar, a Road.Travel vagy az Xperi, annak érdekében, hogy szórakoztató, egészségügyi és az e-kereskedelemmel kapcsolatos alkalmazásokat és szolgáltatásokat fejlesszenek ki. A mostani fejlesztői program célja az applikációk ökoszisztémájának bővítése, kiterjesztése.

A fentiekhez már a UX (user experience, felhasználói élmény) tervezési dokumentációt, valamint az alkalmazásfejlesztési irányelveket is közzétették.

Forrás: