Dollármilliókat pumpál az önvezetésbe a Toyota

Kapcsolódó cikkek

Dollármilliókat pumpál az önvezetésbe a Toyota

Dollármilliókat pumpál az önvezetésbe a Toyota

autó

1 perc

A vállalat további 400 millió dollárt fektet be az önvezető technológiával foglalkozó amerikai-kínai Pony.ai-val közös programjába.

Az együttműködés az önjáró technológia fejlesztésére és a mobilitási szolgáltatások bevezetésére fókuszál. Ennek köszönhetően a Pony.ai önjáró járműrendszere még inkább kompatibilissá válik a Toyota robusztus platformjaival és technológiáival.

A 2016-ban alapított Pony.ai elsősorban az önvezetést érintő, biztonsággal és megbízhatósággal kapcsolatos fejlesztésekkel foglalkozik. 2018 óta pedig PonyPilot nevű robottaxi-szolgáltatásukat is tesztelik Kínában. A két társaság további együttműködést tervez a biztonságos és fenntartható közlekedés jövőjéről szóló elképzeléseik megvalósítása érdekében.

A Toyotának korántsem ez az egyetlen beruházása ezen a területen. A szintén kínai székhelyű Didi Chuxing nevű cég működését korábban 600 millió dolláros tőkeinjekcióval segítették. A kínai vállalat a városok új energetikai és okoslogisztikai céljainak megvalósítására fókuszál – legyen szó hazai vagy külföldi partnerekkel történő együttműködésről.

Bíznak benne, hogy a mesterséges intelligencia (AI) alapú mobilitási megoldásaik és a csatlakoztatott járműtechnológia integrálása révén a fenntartható városok kialakítása felé is lépéseket tehetnek.

A japán autógyártó egy évvel ezelőtt szintén egy fajsúlyosabb, 500 millió dolláros befektetés mellett döntött. A kedvezményezett az Uber autonóm autós alkalmazása volt.

Forrás: