Eljöhet az idő, amikor az autó „beszól” a tévének

Eljöhet az idő, amikor az autó „beszól” a tévének

Eljöhet az idő, amikor az autó „beszól” a tévének

autó

2 perc

Elképzelhető, hogy nem is olyan sokára az autóból indíthatja el a kedvenc filmjének a felvételét.

Néhány éven belül jó esély van rá, hogy a gépjárművek és az otthoni eszközök közötti „csevegés” lesz az egyik legelterjedtebb kommunikációs platform.

Az autókba épített intelligens számítógépek elterjedése vitathatatlan: a központi biztonsági rendszer, a hibátlan navigáció és az állandóan elérhető wifihálózat lassan kötelező tulajdonsággá válik. Emellett a gyártók a lakásban található berendezéseket is egyre gyakrabban látják el okos szoftverekkel, ezek összehangolásával pedig újabb szintre emelkedhet az M2M-iparág.

Kevesebbet fájhat a feje az autója vagy a lakása miatt - Az M2M ebben is segítA különböző piaci szereplők közötti együttműködések már elindultak, amit a iControls Networks és a Zubie kapcsolata is jelez. Az előbbi cég egyik fő területe a lakás-automatizálás és a biztonságtechnika. A Zubie okos eszközei pedig a telefonok segítségével biztonsági, autóvezetési és navigációs területeken kínálnak kényelmes megoldásokat.

Okos autó, okos vezetés

A hálózatba kapcsolt autók (connected car) lehetővé teszik a sofőrök számára, hogy fontos adatokat kapjanak a jármű működéséről és a vezetői szokásukról is. Ezeket az információkat pedig akár menet közben, akár a garázsban álló kocsi rendszeréről kinyerhetik.

A gépek közötti kommunikáció terjedésével a jövőben az otthoni hálózathoz is egyre több készüléket kapcsolhatnak a felhasználók, az autóipar fejlesztései pedig a piaci határokat is átléphetik. Elképzelhető, hogy nem is olyan sokára az autóból indíthatja el a kedvenc sorozatának a felvételét. De az is természetessé válhat, hogy a lakás légkondiját már a városhatárban bekapcsolhatja, így a hazaérkezésnél már a kellemes klíma fogadja otthon.

Forrás: Connected World