Így parkol okosan a Porsche

Kapcsolódó cikkek

Így parkol okosan a Porsche

Megkönnyíti a Porsche-tulajdonosok parkolását egy új fejlesztés

autó

1 perc

Az ausztráliai Melbourne-ben a luxusmárka tulajdonosai az autó érintőképernyőjén keresztül fogadhatják az üres beltéri parkolóhelyre elvezető utasításokat, majd a rendszer beengedi és elnavigálja őket a megfelelő helyre. Kihajtásnál sem kell kiszállni, a fizetés is az autóban ülve, érintésmentesen történik. Mindezt a gyártó Porsche Park applikációja teszi lehetővé.

A szolgáltatás használatához a tulajdonosnak először regisztrálnia kell, majd letölteni az alkalmazást és preferált fizetési módként az érintésmentes parkolási opciót bejelölni.

A felhasználók ezután kereshetnek rá a szolgáltatást támogató parkolóházkra. Ehhez a navigációs rendszer érintőképernyőjén kell az applikációt megnyitni, kiválasztani a környéket és elindítani a valós idejű navigációt.

Érkezéskor az alkalmazás Bluetooth segítségével automatikusan felismeri a bejáratot, majd a jármű kommunikációs rendszerét (PMC, Porsche Communication Management) futtató központi kijelzőn jelzi az elérhető behajtási sávokat, magyarázta az autós cég.

A sofőr egy, szintén a monitoron található virtuális gomb megérintésével, mindenféle papír vagy digitális parkolójegy nélkül hajthat be a felnyíló sorompón.

Behajtás után az applikáció továbbra is követi a folyamatot, így az autós mobiltelefonján keresztül bármikor ellenőrizhető a parkolás hossza és költsége. Kihajtásnál a sofőr ugyanúgy segítséget kap a navigálásban, a tranzakció összegzése pedig a parkoló elhagyása után azonnal elérhetővé válik.

A rendszert a Porsche az UbiPark nevű, okosparkolási megoldásokat szállító ausztrál céggel együttműködésben fejlesztette ki. Bár a szolgáltatás jelenleg csak egyes Melbourne-i parkolókban hozzáférhető, a tervek szerint 2021 második felében az országban több helyen is elérhetővé válik.

 

Forrás: