Íme, a kerékpárosok legokosabb társa

Íme, a kerékpárosok legokosabb társa

Íme, a kerékpárosok legokosabb társa

autó

2 perc

Akik gyakran kerékpároznak a naplemente utáni órákban, tudják, néhány biciklilámpa nem elég, hogy az autósok mindent észrevegyenek. A Lumos biciklis sisak modern technológiával oldja meg ezt a problémát.

A sötétben biciklizők biztos találkoztak már a következőkkel: a lámpát ellopták, az elem lemerült, hiába indexelt a kezével, az autósok a sötétben nem látták. A Lumos ezekre a problémákra kínál megoldást.

LED izzók a biztonságért

A sisak belsejébe rengeteg, különböző színekben világító LED-izzót szereltek be. Ezek több szempontból is előnyösebbek, mint a kormányra, illetve az ülés alá szerelt egyszerű, villogó vagy folyamatosan világító lámpák.

A biciklizős feje van ugyanis a legmagasabb pontján a kerékpárnak, így ami itt világít, az látszik a legjobban az autósok számára. A LED-ek egyedülálló tulajdonsága pedig, hogy nagyon éles, messziről is látszó fényt bocsátanak ki, emellett kevésbé melegszenek át és sokkal energiahatékonyabbak is.

Mint az autók fényszórói

Az eszköz „okosságát” bizonyítja, hogy nem csak egyszerű lámpákról van szó. A beépített érzékelőknek és a vezeték nélküli irányításnak köszönhetően a sisak lámpái úgy működnek, mint a kocsik fényszórói.

Ez azt jelenti, hogy beépített irányjelzők is találhatóak a kobak mindkét oldalán, amelyeket a kormányra szerelt vezeték nélküli vezérlővel lehet irányítani. Így kerékpárosként az indexelést ugyanúgy jelezheti, mint bármelyik másik jármű.

A gyorsulásmérő segítségével pedig ugyanezek a fényforrások fékjelzőnek is használhatóak: ha az eszköz érzi, hogy a kerékpár lassul, azonnal felvillannak, értesítve ezzel a mögötte haladó autósokat.

Az eszköz a Kickstarteren bőven sokszorosát gyűjtötte össze az eredetileg kitűzött 125 ezer dolláros összegnek, így szinte biztos, hogy egyszer majd a boltok polcain láthatja viszont.