IoT és autóipar: összefogott az AT&T és a Vodafone

Kapcsolódó cikkek

IoT és autóipar: összefogott az AT&T és a Vodafone

A legmodernebb autós technológiák elterjedését gyorsítaná az AT&T és a Vodafone

autó

2 perc

Az együttműködés magasabb szintre emeli a multinacionális autógyártók biztonsági, védelmi és szórakoztatóelektronikai megoldásait.

Az AT&T és a Vodafone Business együtt dolgozik az Internet of Things (IoT) megoldások és innovációk autóipari alkalmazásának felgyorsításán. A két vállalat iparági viszonylatban kiemelkedő szakértelmét összehangolva minőségi és racionális megoldásokat szeretne fejleszteni a hálózatba kapcsolt autók számára, Észak-Amerikában, Európában és Afrikában élő ügyfeleiknek.  

A hálózatba kapcsolt járművek számára kifejlesztett, országokon átívelő megoldások bevezetésekor az autóipari vállalatoknak számos kihívással kell megküzdeniük. Minden piac egyedi követelményekkel és szabályozással rendelkezik, és a gyártók számára nehézséget jelenthet, ha több hálózatüzemeltetővel és kereskedővel kell együttműködniük.

Az AT&T és a Vodafone Business tisztában van a nemzetközi termékbevezetések összetettségével, és céljuk a bevezetési folyamat és a hálózattanúsítvány megszerzési folyamatának egyszerűsítése, az üzemeltetés fejlesztése.

„Ez az együttműködés a Vodafone Business-szel a már meglévő kapcsolatunk kibővítése” – nyilatkozta az AT&T IoT-megoldások divíziójának vezetője.

„Mindkét cég sok tapasztalattal rendelkezik a hálózatba kapcsolt járművek technológiájának terén. A közös munkával fel tudjuk gyorsítani az innovációt, és globális ügyfeleinknek segítséget nyújthatunk abban, hogy még több járművet tudjanak hálózatba kapcsolni, illetve szórakoztatóelektronikai és telematikai megoldásokkal felszerelni” – fejtette ki Chris Penrose.

„Az ilyen együttműködések világszerte az autógyártók és ügyfeleik javát fogják szolgálni: egyszerűsítjük a folyamatokat, ezzel felgyorsítva az IoT-megoldások alkalmazását ezen a gyorsan változó piacon” – mondta a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

„Az autóipar az egyik szektor, ahol már ma is számos ilyen megoldással találkozhatunk, a jövőben nemcsak a járműben, de a forgalomirányítás technikájában és az infrastruktúrában is egyre több egymással kommunikáló eszköz fog megjelenni. Azt gondolom, hogy a közlekedés olyan forradalmon kell, hogy átmenjen a fejlett világban, ami menedzselhetővé teszi a folyamatokat. Talán ebben tud az 5G kommunikáció behozni olyan újításokat, amelyektől a hálózatba kapcsolt autózás kezelhetővé válik. A technológia egyre összetettebbé válásával elérkezett az idő, hogy az autóipar számára megkönnyítsük az alkalmazását, hozzájárulva a kívánt üzleti eredmények eléréséhez” – részletezte Király István.