M2M a volán mögött – Emelje új szintre a vezetés élményét!

M2M a volán mögött – Emelje új szintre a vezetés élményét!

M2M a volán mögött – Emelje új szintre a vezetés élményét!

autó

3 perc

A machine-to-machine technológia kényelmet és biztonságot ad. Megmutatjuk, hogy mit tudnak a hálózatba kapcsolt okosautók.

Lerobbant a kocsija? Azt sem tudja, mit tegyen, és vadul keresi az autómentő telefonszámát? Nyugalom, a gépek már intézkednek Ön helyett. Autója fedélzeti számítógépe beazonosít, mondjuk, egy motorhibát, amit az M2M-technológia segítségével az autómentő szolgálatnak azonnal továbbít. Ők megkapják a hiba adatait, a motor típusát, és már indulhatnak is a helyszínre a megfelelő alkatrésszel. Ön ekkor válaszként kap egy automatikus SMS-t arról, hogy az autómentő jármű várhatóan mikor érkezik meg veszteglő autójához.

A szintén M2M-alapon működő navigációs rendszer valós idejű közlekedési adatokkal képes meghatározni a leghatékonyabb útvonalat, és optimalizálni az üzemanyag-fogyasztást, hogy a tulajdonosnak az autójavítás a lehető legkevesebb pénzébe kerüljön, és a probléma minél hamarabb megoldódjon. Az alkatrészcsere után folytathatja is az útját.

De a gépek közötti kommunikáció segítséget nyújt akkor is, ha például elveszett a slusszkulcsa, hiszen a rendszer alkalmazásával az operátor távolról is ki tudja nyitni az ajtókat, el tudja indítani az autót és át tudja küldeni a fedélzeti navigációs rendszernek a legközelebbi szerviz adatait.

Ha ellopták a kocsiját, ugyanígy távolról nyomon követhető a jármű, és a motor leállítása is lehetséges.

Extrém helyzetekben az M2M akár életet is menthet

Ha egy baleset után a sofőr eszméletlen, SOS-jelzést tud küldeni az autó az operátornak.

Vannak olyan M2M-alkalmazások is, amelyek figyelmeztetnek, ha meghibásodást észlelnek, vagy aktuális lenne egy karbantartás. Így nemcsak magánszemélyként, de flottakezelőként is elkerülhet olyan javítási költségeket, amelyek a hibajelzés figyelmen kívül hagyása miatt válnak szükségessé.

Járműveink ma már összekapcsolhatóak internetes böngészővel, szórakoztató lehetőségekkel, sőt, házkezelési rendszerekkel is, amelyekkel például az otthoni riasztó bekapcsolható a kocsiból, ha elfelejtette indulás előtt.

Milyen megoldásokat kínál az M2M?

Kihívások:

 • működési költségek leszorítása,
 • hatékonyságnövelés,
 • jobb ügyfélélmény,
 • bevételnövelés,
 • segélyhívó szabályozások,
 • fenntarthatósági célok,
 • környezetvédelmi stratégia.

Megoldások:

Az egyszerű megoldásoktól kezdve, mint a navigáció vagy a célzott járműdiagnosztika, az innovatív, hozzáadott értékkel rendelkező szolgáltatásokig új szintre emelheti a vezetés élményét, újradefiniálhatja az ügyfélkapcsolatot, és pluszjövedelemre tehet szert az M2M-megoldásaival, amelyekkel megoldható:

 • a lopott jármű nyomonkövetése,
 • helyfüggő lopásgátló alkalmazások bevetése,
 • optimális útvonaltervezés,
 • a biztosítási díjak csökkentése,
 • „infotainment” (szórakoztatva informáló) szolgáltatások: élő forgalmi információk, időjárás-előrejelzés, folyamatos internet-hozzáférés, üzleti alkalmazások, valós idejű csatlakoztatott navigációs rendszerek, helyfüggő országúti jelzések,
 • távoli diagnosztikai és karbantartási szolgáltatások: mechanikai meghibásodások azonosítása – mielőtt azok felmerülnének.