Ne körözzön feleslegesen a parkolóházban

Ne körözzön feleslegesen a parkolóházban

Ne körözzön feleslegesen a parkolóházban

autó

1 perc

Az SAP a SEAT-tal olyan felhőalapú rendszert épít ki, amelynek segítségével egyetlen ujjlenyomat-leolvasással elintézhető a helyfoglalás, az EnBW áramszolgáltatóval pedig új okosvilágítási hálózatot fejlesztenek.

Az SAP Vehicles Network és az SAP HANA felhőplatform előnyeinek köszönhetően a SEAT autói hozzáférnek egy világszintű, utcai parkolókat és parkolóházakat tartalmazó adatbázishoz, ahol a parkoló rendszerekkel integrált technológia a Samsung Pay alkalmazással biztonságos fizetést tesz lehetővé.

Stratégiai partnerség az Óbudai Egyetem és az SAP között

A szolgáltatás egy kapcsolódó applikáción keresztül lesz elérhető a felhasználók számára, akik ujjlenyomat-azonosítást követően foglalhatnak parkolóhelyet. Ezután az alkalmazás a helyszínre navigálja a járművezetőt, és a sorompó az autó közeledtével felnyílik, távozáskor pedig az applikáción keresztül automatikusan megtörténik a parkolódíj kifizetése.

Okosvárosok fénye

A jövő utcalámpái számos hasznos adattal szolgálnak majd a környezetükről szenzoraik segítségével és az IoT (Dolgok Internete) mind nagyobb szerephez jut a városfejlesztés területén is. Az új megoldással a közlekedési dugókról vagy a szabad parkolóhelyek számáról is információ nyerhető, így a parkolóhely-keresésre szánt idő és a forgalom egyaránt csökkenthető, ahogy a levegőszennyeződés mértéke is valós időben nyomon követhető. 

Az intelligens lámpaoszlopok LED-világítást alkalmaznak, az okostelefon felhasználók számára Wi-Fi hotspotként, az elektromos autók esetében pedig töltőállomásként is szolgálnak majd, de beépített vészhívóval is rendelkeznek. A HANA Cloud Platform megoldáson alapuló utcalámpákat jelenleg Németországban, Karlsruhéban tesztelik.