Okoskabát is jár a BMW okosrobogójához

Okoskabát is jár a BMW okosrobogójához

Okoskabát is jár a BMW okosrobogójához

autó

2 perc

A német autógyártó városi közlekedéshez tervezett koncepciójárműve mellett elmaradnak a mai robogók, az intelligens funkciók közt a kabátujjal nyitható csomagtartó is helyet kapott.

Nagy dobás jöhet a BMW-től – Így festenének a jövő motorjai

A Villa d’Este rendezvényen debütált a BMW Motorrad legújabb alkotása, a városi közlekedést megkönnyítő Concept Link. Az elektromos robogónak van hátramenete is, amivel könnyebb a manőverezés szűk helyen, de a lényeg a különböző okoskütyük összekapcsolásából adódó egyszerűbb használat – számolt be az újdonságról az Autó-Motor.

A kismotor vezérlőrendszere ugyanis kapcsolatban áll a felhasználó internetes profiljaival, így akár a naptárban lévő eseményeket is le tudja olvasni, és időben elindítja a navigációt, valamint figyelmeztethet a forgalmi akadályokra is.

A műszerfalat mellesleg teljesen érintőképernyőre cserélték, kivéve azon információk tekintetében, melyeket a rendszer holografikusan a szélvédőre vetít. A fejlesztők szerint az ülés alatt nem maradt elég hely a robogóktól megszokott csomagtartó kialakítására, így az a jármű oldalán található panel mögött bújik meg. 

A tároló ajtaját csak a kapcsolódó okoskabát segítségével lehet kinyitni: ehhez az szükséges, hogy a tulajdonos egyszerűen elhúzza a karját a zár előtt, mely érzékeli a kabátujjba varrt chipeket.

A modell természetesen csak koncepciódarab, így kérdéses, hogy prezentált formájában megvalósul-e, azonban mindenképp előrevetítheti az egyes technológiákat, melyeket a cég beépít jövőbeli járműveibe.