Parkolási app lett az év PropTech megoldása

Kapcsolódó cikkek

Parkolási app lett az év PropTech megoldása

Parkolási app lett az év PropTech megoldása

autó

2 perc

A Parkl fejlesztését is díjazták a 10. alkalommal megrendezett Real Estate Awards-on. A Parkl Business csomagszolgáltatása 2019 végén vált elérhetővé a kkv-k és nagyvállalatok számára.

A nyüzsgő fővárosban kétségtelenül az egyik legvitatottabb téma a parkolás, hiszen mind a mai napig a lakosság számára megosztó kérdés az utcai helykeresés és a zárt téri parkolóházak kihasználtsága, zsúfoltsága. A parkolás viszont nemcsak a hétköznapjainkat teheti bonyolultabbá, hanem az üzleti életben is kulcsszerepet játszik. Az irodaházakban előforduló káosz feloldására hívta létre a Parkl újabb megoldását.

Az irodai parkolás digitális kezelésének lényege, hogy a társaságok regisztrálni tudnak a startup rendszerébe és céges parkolásaikat, elektromos töltéseiket tudják kezelni, valamint saját irodai parkolójukat is menedzselhetik. Így az alkalmazottak és a vendégek parkolásai egy online felületen keresztül egyszerűen kezelhetővé válnak. A dolgozók például az applikációba regisztrálva pár gombnyomással rögzíthetik foglalási igényüket az adott idősáv megjelölésével.

A Parkl a meglévő rendszerekhez igazodva innovatív parkolási algoritmusaival optimalizálja a helyeket. Ezzel mind az üzemeltetők, mind a dolgozók is átláthatóbb rendszert használhatnak. Az alkalmazáson keresztül a dolgozók figyelemmel kísérhetik a szabad pozíciók alakulását is. A módszer segítségével az irodaház garázsa lényegében felokosítható, a szabad helyek jelzése valós időben történik hatékonyabbá téve az üzemeltetést.

Mit jelent a Property Technology?

A PropTech megoldások egyre nagyobb teret kapnak a hazai ingatlanfejlesztésben. A Property Technology digitalizáción alapuló technológiák alkalmazásával az ingatlanfejlesztők, üzemeltetők és bérlők számára lehetővé teszi a hatékonyabb és értéknövelt működést. Ennek létjogosultságára pedig már egyre több piaci szereplő rájött, és alkalmazza is tevékenysége során, legyen szó gyors check-in szolgáltatásról, smart ügyfélélményről vagy az irodaházak menedzseléséről.