Spóroljon üzemanyagot a gázpedállal!

Spóroljon üzemanyagot a gázpedállal!

Spóroljon üzemanyagot a gázpedállal!

autó

1 perc

A Bosch új fejlesztése egyszerűen jelez a sofőrnek, mikor ideje sebességet váltani, hogy a motor a legmagasabb hatásfokon működjön.

Autós fronton egyre inkább terjednek a vezetést segítő, illetve a biztonságot növelő kiegészítők, sőt az önvezető autók fejlesztése is gőzerővel zajlik.

Autóba épített Nagy Testvér

Az önjáró kocsik térhódítása előtt egy érdekes fejlesztés egészen biztosan jön még a „hagyományos autókba”, ez pedig nem más, mint az internetre kapcsolt gázpedál – számolt be róla az iPon.

A széles kört megcélzó újdonságról a Bosch rántotta le a leplet, és a vállalat azt is felvázolta, milyen lehetőségeket kínálhat az új fejlesztés.

A speciális gázpedál az autó fedélzeti vezérlőihez kapcsolódva, illetve azokkal együttműködve rezeghet, ha ideje sebességet váltani, így a motor mindig optimális hatásfok és optimális fogyasztás mellett működhet, ami végső soron fogyasztáscsökkenést eredményez. Természetesen a jelzést nem lesz kötelező figyelembe vennie a sofőrnek – a végső döntés joga még nála marad.

A fejlesztés az autó fedélzeti információs- és szórakoztatórendszerén keresztül az internethez, illetve a felhőhöz is kapcsolódhat. Megoldható, hogy a gázpedál kapcsolatban legyen az internetre csatlakozó, őt körülvevő infrastruktúrával – például a jelzőlámpákkal vagy a környező autókkal. Ez pedig akár a hatékonyabb forgalomirányítást is szolgálhatja.