Személyre szabott autó: AI-technológiával erősít a Porsche

Kapcsolódó cikkek

Személyre szabott autó: AI-technológiával erősít a Porsche

Személyre szabott autó: AI-technológiával erősít a Porsche

autó

1 perc

A fejlesztés egyedi igényekre szabott javaslatokat kínál a személygépkocsik konfigurálásánál. A Recommended Engine a mesterséges intelligencia segítségével, a másodperc töredéke alatt a lehetséges kombinációk milliárdjaiból választja ki a megfelelő opciókat.

Az új eszköz a Car Configurator több millió adatpontján alapul. A megvalósításhoz több mint 270 gépi tanulási (machine learning) modellt képeztek ki az egyes piaci sajátosságok meghatározásához. A neurális hálózatokként ismert megoldáshoz az adatokra jellemző mintákat algoritmusok segítségével állították fel.

Ennek köszönhetően előre meghatározhatók az egyes lehetőségek, amelyek a vásárlók saját döntésein alapulnak, ugyanakkor a legjobb lehetőségeket kínálják számukra.

A teszteredmények több mint 90%-os pontosságot mutattak, és mivel a Recommended Engine új adatok alapján önállóan optimalizál, így ez az arány az idő múlásával várhatóan csak még jobb lesz.

Axel Berger, a Porsche Advanced Analytics és Smart Data osztályának projektmenedzsere szerint a mesterséges intelligencia (AI) használata megkönnyíti az ügyfelek számára a konfigurációs folyamatot.

A vállalat a megfelelő felszerelési lehetőségek bemutatásával valóban személyre szabott online élményt szeretne megteremteni. „Két felhasználó nem kap majd egyforma javaslatokat” – mondta a szakember, de kiemelte az adatvédelem és az anonimitás biztosításának fontosságát is.

Az új megoldás jelenleg hat helyen – Németországban, Kínában, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Svájcban és Tajvanon – áll rendelkezésre, de a tervek szerint további országokban is elérhető lesz majd. 

Forrás: