Okosodnak az autók fedélzeti számítógépei A Volkswagen Golf VII-es változata idén új fedélzeti konzolt kapott. A fejlesztések jól mutatják azokat a trendeket, amelyek később visszaköszönhetnek más gyártók modelljeiben is. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2912/articles/20170621121536/vw.jpg

Okosodnak az autók fedélzeti számítógépei

2017. június 21. 12:25
25'
A Volkswagen Golf VII-es változata idén új fedélzeti konzolt kapott. A fejlesztések jól mutatják azokat a trendeket, amelyek később visszaköszönhetnek más gyártók modelljeiben is.

A német vállalat legnépszerűbb, középkategóriás szériája kisebb frissítést kapott idén: így például megújult az infotainment rendszer, a nagyobb érintőképernyős kijelző mellett internetkapcsolatot és fejlettebb navigációt is kapott a modell.

Kijelzők mindenhol

A luxuskategóriás járművekben már jó ideje megszokott, hogy a kormány mögötti óracsoport nem analóg tárcsákból, hanem informatív digitális kijelzőből áll. Az új Golf szintén ilyen megoldással mutatja a legfontosabb adatokat a sofőrnek, ráadásul típustól függően eltérő stílusban történik a megjelenítés. A sportos R-modell például piros számokkal és mutatókkal próbálja hangsúlyozni jellegét, az elektromeghajtással rendelkező e-Golf pedig a sebesség és a fordulatszám mellett felsorolja az akkumulátor töltöttségét, a várható hatótávot, de akár az energiahatékonyságot is.

Internetkapcsolat a kesztyűtartóban

Az új modell tulajdonosai a kesztyűtartót kinyitva több csatlakozóval is találkozhatnak: a megszokott CD-olvasón túl két SD-kártya foglalat is helyet kapott, ezeken zenéken túl akár offline navigációs térképeket is lehet tárolni.

A feláras extrák között választható a SIM-kártyás változat is, melyhez automatikusan jár egy nemzetközi kártya. Ezzel a jármű az EU-n belül különösebb többletköltség nélkül csatlakozhat a 4G-hálózatra. Az internetkapcsolat Wi-Fi hotspotként megosztható az autóban lévő telefonokkal is, de még fontosabb, hogy a frissített navigációs rendszer is naprakész információkat kaphat ezen keresztül.

A Volkswagen ugyanis a Google-lel együttműködésben gyakorlatilag beépítette a Google Maps szolgáltatást a Golf modellekbe. A navigációs rendszer így hozzáfér a keresőóriás folyamatosan frissített térképhálózatához, valamint a Waze-n keresztül aktuális forgalmi adatokhoz is.

További részletekért hallgassa meg Khell Bogdán beszámolóját!

A figyelmébe ajánljuk:

Az okosautók után az intelligens abroncs is megérkezett

A Michelin profiljából adódóan mindig is céljának tekintette, hogy hozzájáruljon az emberek és a tárgyak mobilitásának fejlődéséhez, a napokban bemutatott gumiabroncsukkal pedig immár az intelligens eszközök során is gyarapítják.

Digitális pajzs a motorosoknak

A Bosch technológiai fejlesztésének köszönhetően a motorosok digitálisan jobban „láthatóak” lesznek, így egyszerűbben elkerülhetőek a balesetek.
Olvasson még a témában:

Így is megtéveszthető az önvezető autó

A különböző közlekedési jelzéseket a sofőr nélküli járművek többnyire kamerák segítségével ismerik fel, ám most egy kutatás kiderítette, hogy a táblára ragasztott matrica is összezavarhatja rendszert.