Rákapcsol az autóipari fejlesztésekre a Samsung A dél-koreai cég 300 millió dolláros innovációs alapot hozott létre az internetre kapcsolt autók fejlesztésére. A befektetés mellett a vállalat a korábban felvásárolt Harman cég tudását is kamatoztatja. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3159/articles/20170927105447/csatlakoztatott-auto-samsung.jpg

Rákapcsol az autóipari fejlesztésekre a Samsung

2017. szeptember 27. 13:30
1'
A dél-koreai cég 300 millió dolláros innovációs alapot hozott létre az internetre kapcsolt autók fejlesztésére.

Az alappal elsősorban a biztonságot, a magánélet védelmét és az online összeköttetést kívánják fejleszteni. A forrásokat a többi között az okosérzékelők, a gépi látás, valamint a mesterséges intelligencia és a nagy teljesítményű számítástechnika fejlesztésére fogják fordítani. 

Úton a connected car felé

A befektetés mellett a dél-koreai vállalat a korábban felvásárolt Harman autóipari szolgáltató tudását is igénybe veszi. A fő cél, hogy fejlett vezetéssegítő rendszereket tervezzenek, valamint olyan alapvető technológiák hozzanak létre, amelyekkel biztonságosabb, okosabb összekapcsolt járművek gurulhatnak az utakon.

Az alap első stratégiai befektetése a TTTech-hez kapcsolódik: a cég időalapú technológián alapuló hálózatépítéssel és moduláris biztonsági platformokkal foglalkozik. A TTTech ügyfelei között más autóipari gyártókkal egyetemben megtalálható a Boeing és a NASA is. 

A társaság tervei szerint alkatrészgyártókkal és startupokkal együttműködve próbál biztonságosabb és kényelmesebb utazási élményt kialakítani, meglovagolva a vezetéssegítő rendszerek felfutó trendjét. Az ilyen megoldásokra ugyanis nemcsak az internetre csatlakoztatott, hanem az önvezető autók esetében is szükség van.

A Samsung részéről az is elhangzott, hogy elsősorban a biztonságra szeretnék helyezni a hangsúlyt. A WHO adatai szerint a közúti baleset az első tíz halálok között található világszinten, és csak az Egyesült Államokban több mint 35 ezer halálos baleset történik évente. 

Forrás: IoT Tech News

A figyelmébe ajánljuk:

IoT: befektetési alap segíti a startupokat

A kiberbiztonsággal foglalkozó Trend Micro bejelentette, hogy 100 millió dolláros alapot hoz létre startupok támogatása céljából. A vállalat egyelőre olyan lehetőségeket keres, amelyek IoT-megoldásokhoz kapcsolódnak, de a pontos fókusz egyelőre nem tisztázott.
Olvasson még a témában:

Így is felokosítható az autónk

A Bouncie célja, hogy a járművezetők minél több információt gyűjtsenek autójuk működéséről és saját vezetési stílusukról. A cég emellett kiemelten figyel a fiatalok biztonságosabb vezetésére is.

Fejlesztői hajsza az első önvezető autóért

Milyen szenzorok szükségesek egy autonóm járműbe? És mi a szerepe a döntéshozó AI-rendszereknek? Egyáltalán: hogyan tanítsuk meg vezetni a mesterséges intelligenciát? Az egész autóipar ezekre a kérdésekre keresi a választ.