Rákapcsol az autóipari fejlesztésekre a Samsung A dél-koreai cég 300 millió dolláros innovációs alapot hozott létre az internetre kapcsolt autók fejlesztésére. A befektetés mellett a vállalat a korábban felvásárolt Harman cég tudását is kamatoztatja. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3159/articles/20170927105447/csatlakoztatott-auto-samsung.jpg

Rákapcsol az autóipari fejlesztésekre a Samsung

2017. szeptember 27. 13:30
1'
A dél-koreai cég 300 millió dolláros innovációs alapot hozott létre az internetre kapcsolt autók fejlesztésére.

Az alappal elsősorban a biztonságot, a magánélet védelmét és az online összeköttetést kívánják fejleszteni. A forrásokat a többi között az okosérzékelők, a gépi látás, valamint a mesterséges intelligencia és a nagy teljesítményű számítástechnika fejlesztésére fogják fordítani. 

Úton a connected car felé

A befektetés mellett a dél-koreai vállalat a korábban felvásárolt Harman autóipari szolgáltató tudását is igénybe veszi. A fő cél, hogy fejlett vezetéssegítő rendszereket tervezzenek, valamint olyan alapvető technológiák hozzanak létre, amelyekkel biztonságosabb, okosabb összekapcsolt járművek gurulhatnak az utakon.

Az alap első stratégiai befektetése a TTTech-hez kapcsolódik: a cég időalapú technológián alapuló hálózatépítéssel és moduláris biztonsági platformokkal foglalkozik. A TTTech ügyfelei között más autóipari gyártókkal egyetemben megtalálható a Boeing és a NASA is. 

A társaság tervei szerint alkatrészgyártókkal és startupokkal együttműködve próbál biztonságosabb és kényelmesebb utazási élményt kialakítani, meglovagolva a vezetéssegítő rendszerek felfutó trendjét. Az ilyen megoldásokra ugyanis nemcsak az internetre csatlakoztatott, hanem az önvezető autók esetében is szükség van.

A Samsung részéről az is elhangzott, hogy elsősorban a biztonságra szeretnék helyezni a hangsúlyt. A WHO adatai szerint a közúti baleset az első tíz halálok között található világszinten, és csak az Egyesült Államokban több mint 35 ezer halálos baleset történik évente. 

Forrás: IoT Tech News

A figyelmébe ajánljuk:

IoT: befektetési alap segíti a startupokat

A kiberbiztonsággal foglalkozó Trend Micro bejelentette, hogy 100 millió dolláros alapot hoz létre startupok támogatása céljából. A vállalat egyelőre olyan lehetőségeket keres, amelyek IoT-megoldásokhoz kapcsolódnak, de a pontos fókusz egyelőre nem tisztázott.
Olvasson még a témában:

Parkl: így parkolhat okosan

Aki parkolni akar Budapesten, az tudja, hogy mindez néha lehetetlen vállalkozás. Legalábbis jó idegrendszerre van szükség. A Parkl magyar fejlesztés segíti az autósokat, de a szabad kapacitással rendelkező parkolóházak, sőt társasházak is pluszbevételhez juthatnak.

Hatalmas képernyővel száll be a versenybe a kínai okosautó

A Las Vegas-i tech-kiállításon már szinte megszokottnak számít, hogy olyan jelentős autóipari vállalatok is, mint a Ford, a Honda vagy a Toyota, különféle intelligens fejlesztéseket mutatnak be. Emellett idén sem maradhattak ki a show-ból a nagyra törő tervekkel érkező új versenyzők sem.