Sofőr nélküli minibuszokat tesztelnek Észtországban A járművek az unió soros elnöki tisztét betöltő Észtország fővárosában, Tallinban közlekednek július végétől. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3026/articles/20170804145458/tallinn.jpg

Sofőr nélküli minibuszokat tesztelnek Észtországban

2017. augusztus 7. 09:35
1'
A járművek az unió soros elnöki tisztét betöltő Észtország fővárosában, Tallinban közlekednek július végétől.

Az Easymile márkájú két kisbusz egy meghatározott útvonalon, egy felújítás alatt álló villamosvonal mentén közlekedik augusztus végéig a Viru-tér és a Tallinn Creative Hub között. A nyolc utas szállítására képes járművek használata ingyenes.

Robotbuszok közlekedhetnek Berlin kórházai közt

Bár a járművek automata üzemmódnak közlekednek, mindegyiken tartózkodik egy jogosítvánnyal rendelkező „idegenvezető”, aki segít használni az újszerű közlekedési eszközt, egyben sofőrként ugrik be szükség esetén – olvasható az MTI beszámolója alapján a Trendfm.hu oldalon.

Észtország útjain ez év márciusától van mód vezető nélküli járművek bizonyos kategóriáinak tesztelésére azzal a feltétellel, hogy minden önjáró gépkocsin tartózkodik valaki, aki vészhelyzetben átveheti az irányítást.

Az észt kormány a kísérleti buszok üzembe helyezésével arra akarja felhívni a figyelmet, hogy mind Észtország, mind az Európai Unió számára létfontosságú az új technológiák fejlesztése – mondta az új technológiákért felelős észt kormánybiztos, Marten Kaevats.

A figyelmébe ajánljuk:

Így lehet okos az autónk

A Drive.ai önvezetéssel foglalkozó startup 50 millió dollárt gyűjtött össze az újabb fejlesztésekre. A pénzalapot olyan eszközök létrehozására fordítják majd, amelyek lehetővé teszik, hogy önvezető képességekkel ruházzák fel a hagyományos autókat.
Olvasson még a témában:

A motorosokra is vigyáznak a beszélgető autók

Az Autotalks a Bosch-sal társulva kezdte meg annak a wifi-alapú kommunikációs technológiának a fejlesztését, mely a jövőben nemcsak az autósok számára lehet hasznos, de a motorkerékpáron utazók testi épségét is óvja.

Így is megtéveszthető az önvezető autó

A különböző közlekedési jelzéseket a sofőr nélküli járművek többnyire kamerák segítségével ismerik fel, ám most egy kutatás kiderítette, hogy a táblára ragasztott matrica is összezavarhatja rendszert.