Újabb együttműködés az önvezető autók piacán Közös kutatás-fejlesztésbe kezd a Lyft és a nuTonomy. Olyan jövőt képzelnek el, a városokat a kocsik helyett valóban az emberek számára tervezik. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2894/articles/20170614170335/onvezeto-parnter.jpg

Újabb együttműködés az önvezető autók piacán

2017. június 14. 18:55
2'
Közös kutatás-fejlesztésbe kezd a Lyft és a nuTonomy a sofőr nélküli technológia területén.

A telekocsiszolgáltatással és utazásmegosztással foglalozó Lyft az Uber legnagyobb (ám egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető) riválisa, a nuTonomy pedig egy önvezető autókra specializálódott startup. Ennek megfelelően a nuTonomy a vezető nélküli rendszerek fejlesztésével foglalkozik majd, míg a másik cég az útvonalválasztást és a fuvarok lefoglalását teszi gördülékenyebbé.

Utazásmegosztás és robotizált logisztika – Másképp gurulnak az autók

A kutatás-fejlesztés helyileg Bostonban zajlik majd, ahol a nuTonomy már fél éve teszteli önvezető autóit. A startup itt a hagyományos protokollt követi a próbaüzem során: a járműben mindig ül egy mérnök is, aki átveheti az irányítást, ha gond van.

„A Lyfttel való társulás lehetővé teszi, hogy az Egyesült Államok legjobb utasélményű önvezető megoldását fejlesszük ki” – nyilatkozta Karl Iagnemma, a startup egyik alapítója.

Több lábon állnak

A Lyft már a General Motors és a Waymo cégekkel is társult. A vállalkozás önmagában még nem ért annyira a vezető nélküli fejlesztésekhez, de értékes partnerré teszi, hogy az Egyesült Államokban a második legnépszerűbb autómegosztó szolgáltatás az Uber mögött.

„Társaságunk olyan jövőt képzel el, amelyben az autóvásárlás opcionális, és a városokat a kocsik helyett az emberek számára tervezik. A most bejelentett együttműködés egy fontos lépés ezen célok felé”  – emelte ki Logan Green, a Lyft egyik alapítója.

A nuTonomy nem nyilatkozott arról, hogy ez az új együttműködés milyen hatással lesz a másik utazásmegosztóval, a Grubbal való délkelet-ázsiai kapcsolatára. A cég mindezek mellett azt is tervezi, hogy Szingapúrban saját taxiszolgáltatást indít.

Forrás: ReadWrite

A figyelmébe ajánljuk:

Bostonba érkeznek az önjáró autók

A nuTonomy már jó ideje tart próbaüzemet Szingapúr utcáin, de most aláírtak egy szerződést a bostoni vezetéssel is, mely szerint a város egyik ipari parkjában tesztelhetik önvezető járműveiket.

Robotautók: elveszik a munkát, de adnak is helyette

Nehéz pontosan megjósolni, milyen jövőt hozhat az autonóm vezetés térnyerése, az azonban a szakemberek szerint biztos, hogy a gazdaságot fellendítő új iparág jön létre. Ezzel együtt sokan elveszíthetik a munkájukat, de számos területen akár új karrierbe is kezdhetnek.
Olvasson még a témában:

Terrorbiztos önvezető autókat fejlesztenek az amerikaiak

Az Egyesült Államok képviselőháza olyan törvényt fogadott el, amely szövetségi szintre emelné a sofőr nélküli technológia ellenőrzését és biztonságának garantálását. A kiemelt célok között szerepel, hogy terrorbiztossá tegyék a járműveket.