Visszamenőleg is okosítja autóit a Ford Az OBD-II csatlakozó segítségével a 2010 után gyártott járműveket is könnyű lesz távvezérelt ajtónyitóval, telematikai funkciókkal és WiFi-vel ellátni. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2566/articles/20170131195008/ford-okosito.jpg

Visszamenőleg is okosítja autóit a Ford

2017. január 31. 21:15
1'
A minden modellben megtalálható OBD-II csatlakozó segítségével a 2010 után gyártott járműveket is könnyű lesz távvezérelt ajtónyitóval, telematikai funkciókkal és WiFi-vel ellátni. Az újdonság várhatóan nyártól lesz elérhető az amerikai autókereskedésekben.

A vállalat SmartLink néven OBD II-es autóokosítót dob piacra, amellyel 2010 és 2016 között gyártott Ford és Lincoln modellek funkciópalettáját bővíti egy sor okostelefonról vezérelhető képességgel – számolt be róla a HWSW.

Így spórolhat, ha felokosítja autóját

Az egyik nagy előnye az eszköznek a piacon jelenleg is kapható autókiegészítőkkel szemben, hogy rendelkezik egy 4G-re csatlakozó routerrel is, így akár 8 telefon vagy tablet számára is gyors mobilinternetes WiFi-t tud biztosítani.

A csatlakozó applikáció segítségével sebesség- és helyzetalapú korlátok is beállíthatók: az app értesítést küld, ha a gépkocsi a megadott földrajzi területen kívülre kerül, vagy ha átlépi a megadott maximális sebességet – ezek különösen jól jöhetnek, ha kölcsönadjuk a járművet.

Ezen kívül a kiegészítő képes még különböző telematikai adatok gyűjtésére, de képes az autó távoli indítására, az ajtók nyitására vagy egyéb funkciók távirányítására is. Egyelőre csak az Egyesült Államokban található kereskedésekben bukkanhatnak fel az autóokosítóval felszerelt modellek, európai megjelenésről még nincs hír.

A figyelmébe ajánljuk:

Életeket menthetnek az okosautók

A hálózatba kapcsolt járművek több százezer balesetet előzhetnek meg, ezzel rengeteg emberéletet megmenthetnek, a baleseti károk összege is drasztikusan csökkenhet, ráadásul még a levegő is tisztább lehet.

Intelligens autó: ideje formába hozni a piacot

Amikor egy új iparág még éppen csak kialakulóban van, gyakorta előfordul, hogy a piac technológiai szempontból eléggé töredezett. Ekkor szükségesek az egységes szabványok, amelyek segítik a technológia terjedését és utat mutatnak a gyártóknak.
Olvasson még a témában:

Parkl: így parkolhat okosan

Aki parkolni akar Budapesten, az tudja, hogy mindez néha lehetetlen vállalkozás. Legalábbis jó idegrendszerre van szükség. A Parkl magyar fejlesztés segíti az autósokat, de a szabad kapacitással rendelkező parkolóházak, sőt társasházak is pluszbevételhez juthatnak.

Hatalmas képernyővel száll be a versenybe a kínai okosautó

A Las Vegas-i tech-kiállításon már szinte megszokottnak számít, hogy olyan jelentős autóipari vállalatok is, mint a Ford, a Honda vagy a Toyota, különféle intelligens fejlesztéseket mutatnak be. Emellett idén sem maradhattak ki a show-ból a nagyra törő tervekkel érkező új versenyzők sem.