A világ legígéretesebb startupjai között van egy magyar cég

Kapcsolódó cikkek

A világ legígéretesebb startupjai között van egy magyar cég

A világ legígéretesebb startupjai között van egy magyar cég

big data

1 perc

A mesterséges intelligenciával foglalkozó startupok top 25-ös mezőnyébe válogatták be a HR chatbot-megoldásokat fejlesztő ChatBoss Teamet.

A cég a francia fővárosban lépett be a deep tech szektor nagyágyúi közé a Choose Paris Region befektetési ügynökség által szervezett üzleti kapcsolatépítő eseményen.

A deep tech (tudományos technológiai) szektor látványosan tör előre világszerte, hiszen a kutatás-fejlesztés és a technológia szoros együttműködése eddig megoldhatatlannak tűnő társadalmi kérdésekre, ipari vagy éppen a környezeti kihívásokra adhat válaszokat. Nem csoda, hogy 2014 óta éves szinten átlagban több mint 20%-kal nő a deep tech startupokba áramló magánbefektetések volumene.

A magyar cég a mesterséges intelligenciát (AI) hívja segítségül, hogy olyan eszközöket adjon a vállalati HR-szakemberek kezébe, melyekkel gyorsabb és hatékonyabb lesz a toborzási tevékenységük. A megoldás segítségével gördülékenyebbé és felhasználóbaráttá válhat a vállalati HR feladatok kezelése, valamint a cég tudásmenedzsment-robotokat is fejleszt.

A Choose Paris Region által szervezett techmeeting fókuszában az állt, hogy a gépi intelligenciával foglalkozó induló vállalkozásokat megismertesse és összehozza olyan nemzetközi óriáscégekkel, mint például az Accenture, a Cisco, az Oracle vagy a Total.