Az M2M-piac vonzza a nagybefektetőket

Kapcsolódó cikkek

Az M2M-piac vonzza a nagybefektetőket

Az M2M-piac vonzza a nagybefektetőket

big data

2 perc

Már több mint 2000 tagot tudhat magáénak a Nemzetközi M2M Tanács (International M2M Council) – köztük olyan multinacionális cégeket, mint a BMW, a Coca-Cola, a DHL, a Hyundai, a Siemens Healthcare, de még az Amerikai Védelmi Minisztérium is a tagok listáján szerepel. Ezek a vállalatok nemcsak névleg csatlakoztak a szervezethez, hanem egyre többet fektetnek is az iparági fejlesztésekbe.

A Nemzetközi M2M Tanács célja bizonyítani az üzleti szereplőknek, hogy valamennyi tag hozzájárulhat az ágazat fejlődéséhez, sőt ezzel egyidejűleg profitálhat is a fejlesztésekből. Az új tagok áradata jelzi, hogy az M2M kereskedelmi csoport eddigi iparági befektetései megtérülni látszanak.

Az International M2M Councilt tavaly májusban alapították. A csoport egyik feladata, hogy a befektetők számára kézzel foghatóvá tegye az üzletág fejlődését, megtérülési mutatóit, erre különböző számításokat végeznek, és tesznek elérhetővé.

Az M2M-fejlesztések a jövőben is egyebek között az egészségügy, az energiaellátás, a közlekedés, a logisztika területére koncentrálnak. A tanács hangsúlyozza, hogy az M2M-alapú eszközök elterjedése az emberek életstílusára is jelentős hatással lesz. Hiszen az autók, a hordozható egészségügyi eszközök, az épületek biztonsági rendszerei és a mobil alkalmazások egyre nagyobb számban működnek majd ezzel a technológiával. A multinacionális vállalatok pedig leányvállalataikon, partnereiken keresztül egyre több szereplőt kapcsolnak az M2M-hálózatba.

Az IMC az első olyan kereskedelmi csoport, amely elsődleges célja az M2M-iparágban rejlő üzleti lehetőségek globális kommunikálása. Újabb és újabb világszerte alkalmazható sikeres megoldásokat kívánnak bemutatni, hogy a befektetők számára ne lehessen kétséges a piacban rejlő lehetőség, illetve hogy kereslet és kínálat egyre könnyebben, gyorsabban találkozhasson. A tanács már most több mint 2000 tagból áll, azonban egyre több nemzetközi cég jelzi csatlakozási igényét.