Felhőből a földre

Felhőből a földre

Felhőből a földre

big data

2 perc

Egyre népszerűbbek az otthoni egészségügyi szoftveres megoldások – köszönhetően például a felhőalapú rendszerek fejlődésének.

A MarketsandMarkets piackutató és tanácsadó cég jelentése szerint 2018-ra az otthoni egészségügyi szoftverek piaca elérheti a 6,4 milliárd dollárnyi költségvetési összeget, amely 13,4%-os CAGR-t (összetett éves növekedési rátát) jelent 2013-2018 között.

Ennek a várható ugrásnak a hátterében többek között a drámaian növekvő egészségügyi költségek, az öregedő népesség, a kevés nővér és doktor, illetve a bizonyos országokban biztosított kormányzati kezdeményezések állnak.

A még erőteljesebb növekedést az adatok biztonságával és a titoktartással kapcsolatos kérdések, a magas karbantartási és szolgáltatói költségek, valamint a képzett IT-szakemberek hiánya gátolja. A megoldások elterjedésben persze az informatika egyéb területeinek rohamos fejlődése is szerepet játszik: a felhőalapú számítástechnikának és a hasonló vívmányoknak köszönhetően törhettek utat maguknak az otthoni egészségügyi szoftverek.

A fenti információkat tartalmazó jelentés számos földrajzi elemző beszámolójára épül, amelyek szerint Észak-Amerikában futott fel leginkább az otthoni egészségügyi szoftverek piaca, habár fontos hozzátenni, hogy ezen a területen jelenleg Ázsia a leggyorsabban fejlődő földrész. A kutatások alapján az ázsiai, valamint a közel-keleti és a dél-amerikai országok akár kétszámjegyű éves növekedést érhetnek el a következő néhány évben.

A riportok alapján a piac legfontosabb kulcsszereplői között található a GE Healthcare, a Siemens Healthcare, az Agfa Healthcare, az Allscripts Healthcare Solutions és a Meditech is.

Forrás: Connected World