Felvásárlás a Big Data jegyében a Bisnode-nál

Felvásárlás a Big Data jegyében a Bisnode-nál

Felvásárlás a Big Data jegyében a Bisnode-nál

big data

2 perc

Az adatelemzés terén betöltött vezető pozíciójának biztosítása érdekében a Bisnode-csoport egy Big Data terén jártas startupot vásárolt fel.

A brüsszeli központú Swan Insights felvásárlásával a cégcsoport a nagy adatmennyiség elemzésére alkalmas kapacitását erősíti.

Vállalati automatizmusok: így segíti a technológia a döntéshozatalt

„A felvásárlással a Bisnode a gyorsan fejlődő piac igényeinek megfelelő megoldásokat fejleszthet a jövőben az adatfeldolgozási tudományág legfejlettebb technológiáinak beépítésével. A Swan komoly szakértelemmel rendelkezik az üzleti előrejelző analitika és adatgyűjtés terén. A vállalat emellett egy olyan hatékony kutatás-fejlesztési kultúrát is kialakított, amelyben adatszakértők és üzletfejlesztők alkotják az innovációs folyamat központi hajtóerejét” – mondta Marcus Hartmann, a cégcsoport igazgatója.

A Swan Insights társaságot 2013-ban alapították, ma 13 főt foglalkoztat. Innovatív tevékenysége többször is elismerésben részesült, és a különböző beruházások, illetve innováció ösztönzése révén a kezdetektől fogva élvezi a brüsszeli régió támogatását. 

„A cég számára a természetes fejlődés része, hogy csatlakozzon egy nagy nemzetközi csoporthoz. Olyan technológiákat és módszertanokat fejlesztünk, amelyek megfelelően illeszkednek a Bisnode stratégiai célkitűzéseihez” – tette hozzá Laurent Kinet, a Swan Insights társalapítója és ügyvezető igazgatója.

A Bisnode-csoport szakterületébe tartozik az online marketing, valamint a kockázatkezelési és üzleti információs megoldások. A döntéshozatali megoldások segítenek az adatok elemzésében, a célcsoport-meghatározásban, a kockázati értékelésben és a partnerkapcsolatok menedzselésében is.

A vállalat által kidolgozott előrejelző cégminősítés elősegíti a vállalkozások biztonságos üzletmenetét, stabil növekedését, ugyanis ma már az üzleti döntések egyik legfontosabb pillére a partnerek megbízhatóságát előrejelző kockázatossági mutatószám. Ennek segítségével a többi között mérlegelhető a szállító kockázata, meghatározható az utólagos fizetés engedélyezése, valamint már a kapcsolatfelvétel előtt biztosítható, hogy csak a megfelelő partnerekre fordítsák a vállalkozások energiájukat és erőforrásaikat.