Forradalom az okos kulcskeresők világában

Forradalom az okos kulcskeresők világában

Forradalom az okos kulcskeresők világában

big data

2 perc

Az Apple és a Wallet is gondolt a feledékenyekre.

„Már megint hova tettem a kulcsomat?” „Vajon merre lehet a mobilom?” – ha ezeket a kérdéseket teszi fel indulás előtt, akkor az alábbi okos apróságokat Önnek találták ki. A Bluetooth vagy más vezeték nélküli technológiák segítségével ugyanis pillanatok alatt megtalálhatja a lakásban, hova is tűntek azok az elveszett tárgyak, amelyeket nap, mint nap kapkodva keres.

A piacon már több ilyen termék is létezik, azonban ezek nem mind egyformák. A régebbi készülékek még rádióhullámokat használtak, ha megnyomta a keresőn a gombot, a taggel felszerelt tárgyon az érzékelő csipogni kezdett.

Az igazi forradalmat a Bluetooth-technológiával felszerelt okostelefonok jelentették. Helyezzen egy mikroszenzort a kulcsra, kösse össze azt a telefonja applikációjával, és máris sokkal több funkció válik elérhetővé, mint például az utolsó ismert vagy a jelenlegi hely térképe.

A BiKN egy másfajta konstrukciót alkotott: az iPhone-okra tervezett telefontok egy alkalmazáson keresztül tartja a kapcsolatot az érzékelővel ellátott tárgyakkal, és még a pontos távolságot is képes megadni.

A tesztek győztesének mégis a Wallet cég TrackR-jét tartják, amely tulajdonképpen egy hitelkártyához hasonlít, és tökéletesen elfér egy férfi vagy női pénztárcában. A termék különlegessége, hogy rendkívül alacsony energiafogyasztású Bluetooth-t használ, így jelenleg ez a leghosszabb élettartamú készülék: 18 hónapot is bírnak az elemei.

Forrás: Postcapes.com / News.yahoo.com/blogs