Jön a használaton alapuló autóbiztosítás

Kapcsolódó cikkek

Jön a használaton alapuló autóbiztosítás

Jön a használaton alapuló autóbiztosítás

big data

2 perc

A megtett út alapján fizetett díjcsomagot vezettek be néhány amerikai államban.

Olyan nagy autóforgalmú államok után, mint Kalifornia, Washington és Oregon, immár az illinios-i sofőrök is élhetnek a „hagyományos” díjfizetés helyett a megtett mérföld alapján megállapított biztosítás lehetőségével.

A MetroMile biztosító a hardver-, szoftver- és a felhőalapú infrastruktúra egyesítésével ugyanis lehetővé teszi az ügyfeleinek, hogy közvetlenül az autójuktól kapjanak adatokat a vezetési szokásaikról, és így csökkentsék a biztosítási költségeket.

Az okostelefonra készített applikáció segíti az autósokat, hogy időt és üzemanyagot takarítsanak meg, ráadásul még a motorhibák diagnosztizálásában is jól jöhet a mobil alkalmazás. A Metronome készülék a jármű OBDII (on-board diagnostic) portjához kapcsolódva vezeték nélküli hálózaton továbbítja az autó adatait, így például a GPS-koordinátákat.

A MetroMile által végzett felmérésből kiderült, hogy a megkérdezett illinois-i autósok felét a – számukra – magas üzemanyagárak arra ösztönzik, hogy kevesebbet vezessenek, vagy a tömegközlekedést válasszák.

Ez alapján a szolgáltató úgy döntött, hogy újfajta biztosítási csomagot ajánl azoknak a Chicago környéki sofőröknek, akik évente 10 ezer mérföldnél kevesebbet vezetnek. A kutatás is alátámasztotta a MetroMile új elképzelését: a megkérdezettek 66 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szívesebben választaná a mérföldalapú biztosítást a hagyományos, éves átalánydíjjal szemben.

Forrás: Connected World