AI-labort nyitott Szingapúrban a Huawei

Kapcsolódó cikkek

AI-labort nyitott Szingapúrban a Huawei

AI-labort nyitott Szingapúrban a Huawei

big data

2 perc

A kínai technológiai óriás a mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztési projekteket kívánja támogatni.

A laboratóriumban a többi között biztosított a vállalat felhőjéhez és ModelArts AI platformjához történő hozzáférés. A helyszín a Huawei helyi irodájának otthont adó Changi Business Park, ahol már elérhető az 5G hálózat, továbbá különféle képzéseken és workshopokon is részt lehet venni.

Lehetőség van a koncepciók kivitelezésének bizonyítására (proof of concept, PoC), ingyenes próbákra és offline mesterséges intelligencia (artifical intelligence, AI) fejlesztőkészletek használatára, megkönnyítve ezzel a kutatási-fejlesztési célból tette erőfeszítéseket.

Elérhetők továbbá különféle AI esettanulmányok is, valamint a kiterjesztett valósággal (augmented reality, AR), illetve a virtuális valósággal (virtual reality, VR) kapcsolatos ismeretekre is szert lehet tenni. Mindez nagy segítséget jelenthet a tengeri hadműveletek, az autonóm gépjárművek, a robotika és az intelligens gyártás területén.

Amint azt Neo Teck Guan, a Huawei Cloud ázsiai-csendes-óceáni térségért felelős marketingvezetője elmondta, véleményük szerint a mesterséges intelligenciának és a kapcsolódó megoldásoknak mindenki számára elérhetőnek kell lennie.

„Az AI, a felhő és az 5G konvergenciája megteremti a technológiai ökoszisztéma alapját a jövő digitális gazdaságához” – emelte ki.

Az AI lab „1+3+n” programjának keretében pedig 100 AI építészt és 1000 AI fejlesztőt kívánnak támogatni Szingapúrban a következő három évben. A kezdeményezés három kulcsfontosságú területre összpontosítana, beleértve az információ- és tudásmegosztást, a konzultációt, valamint az  információs- és kommunikációs technológiai ( ICT) tehetségkeret kialakítását.

A kínai vállalat már áprilisban elindította a helyi készségek fejlesztésére fókuszáló programját, lehetőséget adva az egyetemek és a vállalkozások számára a kutatásra, illetve a felhő- és AI-alapú alkalmazások kiépítésére. Akkor úgy nyilatkoztak, a laboratóriumban a Huawei AI szolgáltatásai lesznek elérhetők.

Augusztusban pedig piacra dobták az Ascend 910-et, a világ legerősebb mesterséges intelligencia-processzorát. Ennek maximális fogyasztása állításuk szerint mindössze 310 watt, ami alacsonyabb eredetileg tervezett 350 wattos értéknél. Bejelentették továbbá a MindSpore nevű számítási keretrendszer kereskedelmi forgalomban történő elérhetőségét is, ami a cég szerint megkönnyíti az AI alkalmazások fejlesztését, és javítja az ezeket alkalmazó eszközök hatékonyságát.

Forrás: