Mesterséges intelligenciában utaznak az ázsiai tech cégek

Kapcsolódó cikkek

Mesterséges intelligenciában utaznak az ázsiai tech cégek

Mesterséges intelligenciában utaznak az ázsiai tech cégek

big data

1 perc

A MIT Technology Review-n megjelent tanulmány szerint jelenleg az ázsiai országok adaptálják leggyorsabban a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást.

A globális kutatás során világszerte több mint ezer vállalati felső vezetőt kérdeztek meg. A válaszadók negyede dolgozik az ázsiai és csendes-óceáni térségben – írta a Bitport.

Az Ázsiában dolgozó vezetők 96 százaléka nyilatkozta, hogy cégénél használnak MI-alapú eszközöket, a világ többi részén 85 százalék a legjobb eredmény. Ez főleg annak köszönhető, hogy a térségben működő cégek gyorsan és bátran léptek.

2017-ben már a társaságok több mint felénél használtak MI-t, ekkor még az Egyesült Államokban működő vállalatoknak csupán a 35 százaléka vállalkozott erre. Az Artificial Intelligence használata azonban egyelőre mégis korlátozott, és éppen az üzleti folyamatokba épült be a legkevésbé.

Legtöbben az informatikai eszközök, IT-rendszerek menedzselésének automatizálására és a kiberbiztonság területén használják az MI-t, de gyakori az ügyfélszolgálati felhasználás és a kutatás-fejlesztés támogatása is. A várakozások szerint 2022-ig az értékesítés és marketing területén várható dinamikus növekedés.