Mesterséges intelligenciával a pénzmosás ellen

Kapcsolódó cikkek

Mesterséges intelligenciával a pénzmosás ellen

Mesterséges intelligenciával a pénzmosás ellen

big data

1 perc

Együttműködési megállapodást írt alá az OTP Bank informatika és bankbiztonsági igazgatósága és a Délkelet-európai Rendészeti Központ (SELEC).

Az OTP-csoport kilenc olyan országban van jelen leánybankjaival, amelyben a SELEC is tevékenykedik. Az együttműködésnek köszönhetően még könnyebben valósulhat meg a bank és a nemzetközi központ közötti gyors információcsere és tudásmegosztás.

Így válhat hatékonyabbá és eredményesebbé a határokon átnyúló pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni küzdelem. A fellépést a mesterséges intelligencia, illetve a Big Data adatbázisok is képesek hatékonyan segíteni.

A tizenegy tagállammal rendelkező SELEC gyors információcserét és közös regionális aktivitásokat lebonyolító szervezetként a többi között a határokon átnyúló, szervezett bűncselekményekkel veszi fel a harcot.

A Southeast European Law Enforcement Center tagországai: Albánia, Bosznia Hercegovina, Bulgária, Görögország, Észak-Macedónia, valamint Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Törökország és Magyarország.