A betörőktől is véd az intelligens zár

A betörőktől is véd az intelligens zár

A betörőktől is véd az intelligens zár

biztonság

2 perc

Az innovációnak köszönhetően kevesebb lesz a lakásból való önkizárás, és az elhagyott kulcs sem okoz majd annyi fejtörést.

A betörőktől is véd a Goji okos ajtózára, amelyet az idei Consumer Elektronics Show (CES) szakkiállításon mutatott be a fejlesztő cég. Mivel intelligens zárról beszélünk, több – főleg lakástulajdonosoknak – hasznos területen hozhat előrelépést. Elég, ha az önkizárásra vagy az eltűnt kulcsokra gondolunk. Sőt, a Goji innovatív ötlete nem csak az állandó ki- és bejutást teszi lehetővé, de az aggódó szomszédoknak is megnyugvást ad, hiszen tudják, hogy a vendégforgalom állandó ellenőrzés alatt van, és nem kell tartani illetéktelenektől. Mindezt úgy teszi lehetővé az innováció, hogy nincs szükség hagyományos kulcsra sem!

A lakónak hazaérkezéskor itt is szüksége van ugyan egy eszközre a bejutáshoz, azonban jelen esetben a kulcsot már az okostelefon jelenti. A zár valójában egy fényes, apró tárgy, amely applikáción keresztül kapcsolatba hozható az iPhone-okkal és az androidos telefonokkal, tabletekkel. Közelről Bluetooth-használatával létesít kapcsolatot a zárral, távolról pedig online platformon keresztül.

A kertészt beengedi

A beépített kamera segítségével a Goji rendszere úgyis lehetővé teszi a vendég beengedését, ha még otthon sem vagyunk: egy képet küld az ajtó előtt állóról a mobil alkalmazás segítségével. Ez praktikus lehet például a kertész beengedésekor, de egy házibuli esetében is. Ekkor nem kell folyamatosan az ajtóhoz rohangálni, elég csak a telefonon ellenőrizni, hogy meghívott vendégről van szó vagy sem, és egy gombnyomással már nyílik is az ajtó.

Mi történik akkor, ha elveszítjük a telefonunkat?

Az alkalmazást és a szükséges információkat online is el lehet érni, így bármikor frissíthető, újratelepíthető a rendszer. A telefont általában sokkal inkább „kézközelben” tartjuk a folyamatos használat miatt, így szinte sosem kell a táska mélyén keresni. Ha pedig a tulajdonos nem találja a mobilját, akkor az online felhasználófiókot és a bejutáshoz szükséges adatokat más eszközről is el lehet érni.

A termék 299 dollárért rendelhető meg. A fejlesztők nem állítják, hogy soha senki nem fogja ezek után kizárni magát az otthonából, azonban az elérhető új technológia sok esetben könnyebbséget, kényelmet és megoldást nyújt az évezredes „zárproblémákra”.

Forrás: Gojiacces.com / Ozy.com / Tomsguide.com