Lassan a biztonsági kamera is okosabb lesz nálunk

Kapcsolódó cikkek

Lassan a biztonsági kamera is okosabb lesz nálunk

Lassan a biztonsági kamera is okosabb lesz nálunk

biztonság

1 perc

A Sixth Energy június elején dobta piacra legújabb termékét, a Magic Eye programozható kameraplatformot. A fejlett AI-algoritmusokra és a számítógépes látásra épülő eszköz portfóliójuk legújabb tagja.

A kamera az IO Magic-en, a saját IoT operációs rendszerükön fut, melynek segítségével a biztonsági eszköz programozható és személyre szabható, így tulajdonosa saját felhasználási igényeinek megfelelően használhatja.

A startup mesterséges intelligencia (AI) és gépi tanulás (ML) algoritmusai révén a készülék folyamatosan fogadja és dolgozza fel az adatokat. Az állandó tanulás képessé teszi a Magic Eye-t a különböző tárgyak azonosítására és bizonyos események jelölésére. Ha például a történésmozzanatok előre meghatározott sorrendjén alapulva balesetet észlel, értesíti a hatóságokat vagy elvégzi a szükséges teendőket.

Az intelligens technológia eredménye a jelentősen lecsökkent reakcióidő is. A végeredmény pedig egy minimális manuális beavatkozást igénylő, szinte teljesen automatizált folyamat, állítja a cég.

Az okoskamera beépített szenzorai érzékelik a mozgást, az ajtónyitást, a füstöt, a hőmérsékletet, páratartalmat vagy más környezeti paramétereket is. Kétirányú audio-, valós idejű kép- és videóelemzés, illetve egy sor egyéb fejlesztés is helyet kapott benne.

A Sixth Energy reményei szerint az eszköz segítségével a tulajdonosok minden gond nélkül tudnak majd saját alkalmazásokat létrehozni. A valós idejű adatfeldolgozásnak és a kapcsolódási képességeknek köszönhetően más dolgok internete készülékek a különböző feladatokhoz, például az automatizáláshoz szükséges információkat oszthatnak meg vele. De a technológiai újítások lehetővé teszik azt is, hogy a kamera kontrollálja a folyamatokat azáltal, hogy gyors hozzáférést biztosít a különböző eszközök által generált adatokhoz.

Forrás: