Angee: családi biztonság az IoT-vel

Angee: családi biztonság az IoT-vel

Angee: családi biztonság az IoT-vel

biztonság

5 perc

Az intelligens biztonságtechnikai megoldások listája újabb eszközzel bővült. A fejlesztők nem meglepő módon azt ígérik, hogy minden korábbinál kidolgozottabb rendszerrel segítik a lakások biztonságát.

Az Angee nemcsak a bonyolult kódbeírásoktól menti meg, hanem kommunikációs eszközként is funkcionálhat.

Bonyolult, de mégis egyszerű

A legjobb biztonsági rendszer az, amelyiket a lakók egyszerűen használnak, a betörők számára azonban bonyolult a program feltörése. Az Angee pontosan ezt kínálja: a telefon Bluetooth-jele alapján azonosítja a belépésre jogosultakat, lemerült mobiltelefon esetén pedig a hangot is képes felismerni.

Apró, minden felületre feltapasztható érzékelői lehetővé teszik, hogy a rendszer minden bejáratot figyeljen, és mindenhol ezt a speciális azonosító rendszert használja.

A lakásban elhelyezett mozgásérzékelők azt is tudják, hogy mikor kell bekapcsolniuk. A nyílászárókra szerelt szenzorok felismerik, hogy mikor hagyták el a lakók a házat, és a biztonsági rendszer azonnal kiélesíti magát.

Ha pedig a hozzáférésre jogosultak közül valaki hazaérkezik, akkor a szenzorok egy része kikapcsol, és nem küldi az értesítéseket. Természetesen a készülék átállítható privát üzemmódra is, ekkor kikapcsolnak a mikrofonok és a kamerák.

Kommunikáció a családdal

Az Angee 360 fokban elforgatható kamerája nemcsak biztonságtechnikai célokat szolgál, hanem üzenetek rögzítésében is hasznos eszköz lehet. A felvett videós üzeneteket a mobilos alkalmazáson keresztül bárki megkaphatja, aki hozzáfér a készülék hírfolyamához.

A készülék Kickstarter-kampányából még bő egy hónap van hátra, de már így is sikeresnek mondható, hiszen már jócskán meghaladták a kitűzött 250 ezer dollár összegyűjtését.