Az ajtó előtt hagyott csomagot is felismeri az okoskamera

Kapcsolódó cikkek

Az ajtó előtt hagyott csomagot is felismeri az okoskamera

Az ajtó előtt hagyott csomagot is felismeri az okoskamera

biztonság

2 perc

A Canary legújabb kamerája jelentősen olcsóbb a korábbi változatoknál, ráadásul számos új funkciót is kapott.

Az otthoni biztonságtechnikai termékeiről ismert cég év elején mutatta be új beltéri kameráját, a View-t. Az eszköz 99 dolláros (nagyjából 25 ezer forintos) ára 50 dollárral kevesebb, mint a korábbi verzióké. Ahogy azt a PCMag tesztjében megjegyzik, ennek megfelelően néhány funkciót és csatlakozót is elhagyott a gyártó. A View-ban nincs ethernet-csatlakozó (kizárólag WiFi-n keresztül működik), nincs 90 decibeles sziréna, és nem rendelkezik a légminőség megfigyelésére szolgáló HomeHealth szenzorokkal sem. 

Mindezek mellett azonban megtartja a 147 fokos látószögű, 1080p-s videó rögzítésére képes kameráját, valamint havi 10 dolláros előfizetésért cserébe még kétirányú kommunikációt is lehetővé tesz egy okostelefon vagy valamelyik képernyővel is rendelkező Echo hangszóró segítségével.

Intelligens képfelismerés

Ahogy arról már korábban írtunk, a Canary új szoftveres funkciókkal is kiegészítette az eddigi készülékeit, valamint az emberfelismerő algoritmusuk már képes megkülönböztetni az emberi mozgást az állatoktól vagy más mozgó tárgyaktól. Ez a fejlesztés azóta már elérhetővé vált a kamerák esetében, és nemrég a gyártó újabb fejlesztést is bejelentett.

A kültéri egységek szoftvere képes lesz arra is, hogy felismerje a futárok által az ajtó előtt hagyott csomagokat. A vállalat közleményében megjegyezte, hogy a prémium előfizetéssel rendelkező felhasználók a kamera hangszóróján keresztül akár szólhatnak is a futárnak, hogy helyezze máshová a csomagot – már amennyiben időben észreveszik az értesítést.

A funkció bevezetésének pontos idejét még nem lehet tudni, a cég tájékoztatása szerint valamikor az év első felében várható.

Forrás: SlashGear