Betörőktől is védhet az okoscsengő

Betörőktől is védhet az okoscsengő

Betörőktől is védhet az okoscsengő

biztonság

4 perc

A Ring projektjébe olyan befektetők is beszálltak, mint a Goldman Sachs Investment Partners, a DFJ Growth és a Qualcomm Ventures.

2013-ban mutatták be a Doorbotot, amely lényegében egy Wi-Fi-hez csatlakoztatott kamerával felszerelt csengő volt. Azóta átnevezték a fejlesztést Ringre, és több új funkcióval is felszerelték: egyebek közt mozgásérzékelővel, napelemekkel, önálló biztonsági kamerával és egy online streaming szolgáltatással.

Észrevétlen védelem betörők ellen

Amikor valaki felbukkan a ház előtt, és csenget, a készülék ezt jelzi az okostelefonos applikációnak, így a házigazda rögtön láthatja, ki áll az ajtóban. Ez főleg akkor hasznos, ha a hátsó kertben, a ház másik végében vagy akár a világ másik oldalán van épp, ilyenkor a tulajdonos közvetlenül a telefonon keresztül is beszélhet a látogatóval.

Az innovatív megoldás hasznos segítség akkor is, amikor a bűnözők a régi technikával próbálják megtudni, hogy van-e valaki otthon, és becsengetnek. A Ringgel ugyanis olyan, mintha mindig lenne valaki a lakásban.

A termék már 100 országban kapható, és 15 ezer üzletben vásárolható meg. A vállalat tavaly társult a Los Angeles-i rendőrséggel, és a Wilshire Park szomszédságában lévő lakások 10 százalékába telepítették az eszközöket. Feltételezhetőleg ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a város kerületei közül leginkább ezen a környéken csökkent a bűnözési mutató.

„Azt látjuk, hogy nagy üzleti lehetőség egy teljes csomagban árulni az otthoni biztonsági termékeket és szolgáltatásokat” – mondta Christopher Dawe, a Goldman Sachs Investment Partners társvezetője. A több vállalat – így a Goldman Sachs Investment Partners, a DFJ Growth és a Qualcomm Ventures –  által biztosított 109 millió dolláros befektetés segítségével a Ring csapata már jelenleg is dolgozik a termékcsalád következő generációján, mely már többféle biztonsági berendezést is tartalmazni fog.

Forrás: VentureBeat