Biztonság a levegőben

Biztonság a levegőben

Biztonság a levegőben

biztonság

1 perc

Az Air New Zealand légitársaság speciális karpántot biztosít az egyedül utazó gyermekeknek, így szüleik a felszállás előtt és a leszállás utáni is szemmel tarthatják őket.

Az Air New Zealand járatain egyedül utazó kiskorú utasok NFC-technológiával ellátott csuklópántot kapnak, melyeket az utazás meghatározott pontjain kell használniuk. Ennek köszönhetően öt előre meghatározott személy kaphat szöveges értesítést, így a szülők folyamatosan nyomon követhetik gyermeküket.

A gyermek a reptéri belépéskor („becsekkoláskor”) kapja meg a karpántot, a repülés folyamán pedig a személyzet tagjai olvassák le azokat, így látható, pontosan mi történik éppen. Az első szöveges üzenetet a reptéri belépéskor kapják a kontakszemélyek a regisztráció megerősítése céljából, a másodikat a gépre való felszálláskor, a harmadikat pedig a gép landolásakor.

Beújít a fapados légitársaság - NFC-s mobillal is fizethet

A szolgáltatás elsősorban az 5 és 11 év közötti, kísérő nélküli utasok számára biztosított, de igény szerint maximum 16 éves korig is igénybevehető, 2016. február 3-áig pedig ingyenesen használható. Ezt követően 15 dolláros áron lehet majd minden belföldi utazás esetén egy útra szólóan előfizetni rá, nemzetközi utaknál pedig alkalmanként 40 dollárért lehet majd élni vele.

Carrie Hurihanganui, a cég felhasználói élményekért felelős vezérigazgatója elmondta: ők is tisztában vannak vele, hogy a levegőben történő utazás mind a gyermek, mind a szülők részéről sok aggodalommal jár, és szerintük ezzel az újítással első alkalommal fordul elő, hogy egy légitársaság a modern technológiát alkalmazza a szülők megnyugtatására – legyenek bárhol a világon.

A rendszert hónapokon keresztül tesztelték, a visszajelzések pedig mindkét oldalról, a gyerekek és a felnőttek részéről is nagyon pozitívak voltak.

Forrás: NFC World+